Mainos

Muotia, muumeja ja koivun tuoksua

Posti julkaisee toukokuussa uusia postimerkkejä. Postimerkeissä esitellään muotia, muumeja ja suomalaista saunakulttuuria. Kaikki merkit ilmestyvät toukokuun 6. päivänä.

Muotipostimerkeissä esitellään piirroskuvin kuuden maailmalla menestyneen nuoren suomalaisen suunnittelijan luomuksia: Jasmin Santasen sekä Tuomas ja Anna Laitisen leninkejä, Minna Parikan ja Julia Lundstenin kenkiä sekä käsilaukku, jonka on suunnitellut Sanna Kantola. Kaikki asusteet ovat tämän kevään mallistoista. Pienoisarkin on kuvittanut Laura Laine.

Samanaikaisesti Muotia-vihkon kanssa ilmestyy kaksi postimerkkivihkoa. Toisessa seikkailevat rakastetut muumit. Vihko sisältää kuusi 1. luokan merkkiä ja ne on kuvitettu Tove Janssonin sarjakuvaluonnoksin. Alkuperäisteokset ovat Tampereen taidemuseon Muumilaakson kokoelmissa.

Toinen vihko esittelee suomalaista saunakulttuuria. Sauna-vihkon erikoisuutena on tuoksu: sen viidestä 1. luokan postimerkistä lähtee aavistus koivun lehtien tuoksua, kun merkkien pintaa hankaa. Päivi Vainionpää on molempien vihkojen suunnittelija.

Euroopan postien oma EUROPA-postimerkkisarja saa myös jatkoa 6. toukokuuta. Suomessa ilmestyy silloin kaksi postimerkkiä yhteisestä aiheesta, joka on tänä vuonna tähtitiede. Merkit ovat arvoltaan 0,80 euroa. Merkit on suunnitellut Johannes Nieminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.