Muodin huipulle -Jussi: Tuomarit eivät näe Retan virheitä

Muodin huipulle -suunnittelija Jussi on hämmästynyt, että kanssakilpailija Reta on saanut jatkaa muotikilpailua catwalkista toiseen yksinkertaisilla töillä. – Moni lahjakas suunnittelija on tippunut ennen häntä, Jussi toteaa.

Muodin huipulle -jaksossa nähtiin, kuinka monet suunnittelijat alkavat turhautua siihen, että kenkäsuunnittelija Reta pääsee viikosta toiseen jatkoon yksinkertaisilla ratkaisuilla.

– Reta on ideallisesti hyvä, mutta häneltä puuttuvat käytännön taidot ja hänellä on paljon yksinkertaisia ratkaisuja. Tuomas, Anne-Mari ja Paula ovat lahjakkaampia kuin Reta, mutta kuitenkin tippuivat ennen häntä, Jussi kummastelee.

– Reta ottaa helposti vain peruskaavan ja menee sillä. Ärsyttää, että tuomarit eivät näe sitä. Se on ymmärrettävää, että Reta tekee niin, koska hänellä ei ole samoja oppeja kuin muilla. Kyseessä on kuitenkin kilpailu, mies muistuttaa.

Jussista on ärsyttävää, että tuomarit eivät tunnu huomaavan Retan yksinkertaisia ratkaisuja.

– Kyllä siinä alkaa miettiä, että pitäisikö itsekin tehdä vain peruskaavamekkoja ja päästä niillä jatkoon. Retalla on kuitenkin ollut aika heikkoja esityksiä, hän toteaa.

Jussi pohtii, että suunnittelijoiden kiristyneet välit johtuvat Retan jatkoonpääsyn lisäksi myös henkilökemiaongelmista.

– Tuomas oli mulle tosi läheinen, joten otti koville, kun hän joutui lähtemään ja Reta sai jatkaa. Reta on yllättävän ylimielinen, mutta ehkä se on suojautumiskeino. Se varmasti kalvaa monia kilpailijoita, hän aprikoi.

Teksti: Minna Kosonen/MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja