Mainos

Muodikasta raakaravintoa ei suositella lapsille

Kuumentamaton raakaruoka kasvattaa suosiotaan.

Raakaruokaravinnossa ruokaa ei kypsennetä ja se koostuu pääasiassa kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

Raakaruokakursseja järjestetään jo Ilmajokea myöten. Kurssien lisäksi Suomeen on avattu raakaruokaa suosivia kahviloita ja ravintoloita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raakaruoan periaatteet ovat hyvät, mutta se ei sovi kaikille.

– Lapsille ei suositella raakaravintoa. Siinä proteiinin saanti jää pieneksi ja se voi olla ongelma kasvavalle lapselle, sanoo tutkija Katja Hätönen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Raakaruokainnostus ei ole ainoa suosiotaan kasvattava ravintotrendi. THL:ssäkin on huomattu, että perinteisen suomalaisen keitetyn perunan aika on hetkeksi ohitse.

– Ihmiset haluavat erottautua, eli on hienoa syödä jotain tiettyä ruokavaliota, Hätönen pohtii.

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 4.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.