Mainos

Münchenissä arvioidaan Ukrainan sodan seurauksia

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa tänään Saksan Münchenissä järjestettävään turvallisuuskonferenssiin. Sunnuntaihin asti kestävän konferenssin keskeisin teema on tänä vuonna Ukrainan sota sekä Venäjän ja lännen vastakkainasettelu.

Kokoukseen odotetaan yhteensä 20:tä valtion päämiestä ja 60:tä ulko- ja puolustusministeriä. Tapaamiseen osallistuvat mm. Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sekä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, joiden on määrä käydä myös kahdenvälisiä keskusteluita.

Müncheniin odotetaan myös Ukrainan presidenttiä Petro Poroshenkoa, joka on avoimesti vedonnut länteen aseavun saamiseksi. Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on osallistumassa.

Suomesta konferenssiin osallistuvat myös presidentti Martti Ahtisaari The Elders -ryhmän jäsenenä sekä Puolustusvoimien entinen komentaja Ari Puheloinen ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Jännite Venäjän ja lännen välillä on kiristynyt viime päivinä, kun varsinkin Yhdysvalloissa on arvioitu mahdollisuuksia tukea Ukrainaa aseellisesti. Münchenin tapaamisesta ei odoteta päätöksiä eikä suuria linjauksia, vaan tapahtuman tarkoituksena on tarjota päättäjille mahdollisuus turvallisuustilanteen arviointiin.

Münchenin konferenssi järjestetään nyt 51. kerran. Tapahtuman perusti alun perin Ewald von Kleist, joka muistetaan paremmin osallistumisesta Hitlerin salamurhayrityksiin. Hän oli yksi harvoista, jotka selvisivät hengissä, vaikka murhayritykset paljastuivat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja