Mainos

Munattomat piparkakut

Tarvitaanko piparkakkutaikina välttämättä kananmunaa? Tanja

Hei Tanja!
Ohessa on resepti munattomalle Piparitaikinalle.
Ystävällisin terveisin, Arja Savela

Piparkakkutaikina, munaton

n. 60 kpl

  • 2 dl siirappia
  • 2 dl (tummaa) sokeria
  • 250 g voita (tai margariinia)
  • 1 pss piparkakkumaustetta (n. 6 tl)
  • (tai 1 rkl kanelia +1 tl inkivääriä + 1 tl pomeranssinkuorta + 1 tl neilikkaa + 2 tl kardemummaa)
  • 1 dl kermaa
  • 2-3 tl soodaa
  • 1 dl appelsiinimehua tai viiniä
  • 11-12 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 700-800 g)
  • (tai osaksi, n. 3-4 dl ruisjauhoja)

Sulata siirappi, sokeri ja rasva kattilassa. Lisää jouluiset mausteet. Anna seoksen kiehahtaa ja sen jälkeen maustua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Anna seoksen hieman jäähtyä. Lisää nesteet, joihin sooda on sekoitettu ja lopuksi jauhot.

Jos haluat pipareihin rukiista makua, voi osa jauhoista olla ruisjauhoja. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Anna taikinan vetäytyä viileässä seuraavaan päivään. Ota taikina noin tunti ennen leivontaa huoneenlämpöön, jotta saat kaulittua sitä. Leivo haluamiasi pipareita. Kauli taikinalevyt n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helpolla. Ole tarkkana.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.