Mainos

Munasarjan siirron saanut synnytti lapsen

Ensi kertaa maailmassa munasarjan siirron saanut äiti on synnyttänyt lapsen. Belgialaisnaisen ei uskottu enää voivan tulla äidiksi.

Belgialaisäiti oli aiemmin sairastanut syöpää, jonka hoidot olivat vieneet häneltä kyvyn saada lapsia. Tämä lääketieteellinen saavutus tuo toivoa kaikille niille, joilta syöpähoidot ovat vieneet mahdollisuuden lastensaantiin.

- Olen helpottunut, onnellinen, kokonainen. Olen nyt äiti ja olemme varmasti maailman onnellisimmat vanhemmat, Ouarda Touirat kuvailee.

Belgialaisnaisen ei uskottu voivan tulla äidiksi. Seitsemän vuotta sitten hänellä todettiin imukudossyöpä, joka vaati kemoterapiaa. Raskaat syöpähoidot paransivat kyllä nuoren naisen, mutta ne tuhosivat hänen kykynsä saada lapsia. Ennen hoitojen aloittamista hänelta oli kuitenkin otettu talteen munasarjakudosta.

- Olimme tuolloin alkaneet ottaa potilailta talteen munasarjakudosta, jonka sitten jäädytimme. Silloin emme tienneet kovinkaan hyvin, mitä voisimme tehdä sillä. Tämä potilas onkin ensimmäinen, jolle sitten seitsemän vuotta myöhemmin istutimme munasarjakudoksen paikalleen, osastonjohtaja Jacques Donnez Saint-Lucin yliopistollisesta sairaalasta kertoo.

Toinen munasarja alkoi toimia lääkäreidenkin yllätykseksi, ja jo alle vuoden kuluttua Touirat oli raskaana. Maailmalla lääketieteellinen saavutus on otettu vastaan ilolla.

- On tärkeää muistaa, että paljon tutkimustyötä on vielä jäljellä tästä onnellisesta tapauksesta huolimatta, Jacques Donnez muistuttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.