Munakaskääryle 22.9.1999

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana tuottajapariskunta Matti ja Riitta Metsola Tarvasjoelta puhumassa Pellavamunista ja uudesta Eggment-järjestelmästä, jonka avulla voidaan jäljittää munan alkuperä ja tuotantoketju.

6 munaa
5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Vatkaa munat kevyesti ja lisää muut aineet, sekoita. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa kypsä munakas leivinpaperille.

Täyte:


2 sipulia
pala kukkakaalia
puolikas kesäkurpitsaa
4 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl sitruunapippuria
1 tl mustapippuria
1,5 tl basilikaa
1 tl suolaa
1 prk smetanaa

Pinnalle:


juustoraastetta, persiljaa

Valmista täyte munakkaan kypsyessä. Raasta tai suikaloi kasvikset ohuiksi ja kuullota niitä öljyssä. Lisää smetanaa sekoita se joukkoon. Sekoita joukkoon mausteet ja runsaasti vihreää.
Levitä täyte munakkalle, kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuumenna uunissa 225 asteessa kunnes juusto kuortuu. Tarjoa lämpimänä, koristele persiljalla, salaatinlehdillä ja etikkapunajuurilla.

Lue myös:

    Uusimmat