Mainos

Mummonmökin myynti on nyt vaikeaa

Mökkimyynnin kiivain sesonki on alkamassa, eikä taantuman vaikutuksilta vältytä, arvioi toimitusjohtaja Tommi Rytkönen Kiinteistömaailmasta.

- Harkinta leimaa mökkikauppaakin. Päätöksiä mietitään pidempään.

Rantakohteet vetävät mökinostajia selkeästi parhaiten, mutta niidenkin kysyntä on silti laskenut vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, selviää Kiinteistömaailman tuoreesta barometrista.

- Rantakohteissa on kaiken aikaa ollut tietynlainen alitarjontatilanne, myöskin nyt. Rantakohteisiin liittyy usein tunneasioita, ja niitä ei tule hirveästi myyntiin, Rytkönen sanoo.

Rannattomalla tontilla sijaitsevien mummonmökkien kanssa välittäjillä on Rytkösen mukaan "enemmän töitä".

Pienten asuntojen hinnat jo pohjissaan

Asuntokauppa sen sijaan on kääntynyt kohti normaalia viime syksyn aallonpohjan jälkeen. Pienille, kohtuuhintaisille perheasunnoille on kysyntää ensiasunnon ostajien ja muiden vuokralta muuttajien keskuudessa.

- Korot ovat historiallisen alhaalla ja vuokrat ovat nousseet, Rytkönen perustelee.

Barometrissa ennustetaan, että yksiöiden ja kaksioiden hinnat ovat jo pohjissaan, kun taas isojen asuntojen hintojen ennustetaan joustavan vielä noin viisi prosenttia alaspäin.

- On todennäköistä, että tänä vuonna asuntokauppa jää viime vuoden luvuista, ehkä noin kymmmenen prosentin verran, Rytkönen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.