Mainos

Mumbain sairaalat yrittävät selviytyä pommi-iskujen jäljistä

Sadat eilisissä pommi-iskuissa loukkaantuneet ovat täyttäneet Mumbain sairaalat. Iskujen tekijöistä ei ole edelleenkään tietoa, mutta viranomaiset ovat epäilleet, että taustalla olisivat Kashmirin intialaishallintoa vastustavat muslimikapinalliset.

Mumbain sairaalat ovat täyttyneet kaupunkia koetelleen pommiräjähdysketjun seurauksena. Kiireiset lääkärit yrittävät selviytyä satojen loukkaantuneiden hoitamisesta.

Iskusta selviytyneet makaavat paareilla ja odottavat vuoroaan samalla kun sairaalat kärsivät vuodepulasta.

Sion-sairaalan ylilääkärin mukaan suurella osalla potilaista on palovammoja ja vakavia traumoja.

Sairaalan ulkopuolella sadat omaiset ja ystävät tutkivat listoja kuolleista ja loukkaantuneista.

Erään paikalla auttamassa olevan työntekijän mukaan loukkaantuneita saapui sairaalaan paitsi ambulansseilla, myös takseilla.

Lääkärilähteiden mukaan sairaalahenkilökunnalla on ainakin toistaiseksi tarpeeksi lääkkeitä loukkaantuneiden hoitoon.

Eilisten pommi-iskujen kuolonuhrien määrä on noussut jo yli 183:ään. Lisäksi loukkaantuneita on yli kuusisataa. Uhriluku voi vielä nousta, sillä moni loukkaantuneista on kriittisessä tilassa. Iskut tehtiin Mumbain paikallisjuniin ja rautatieasemille pahimman iltaruuhkan aikaan. Kaikkiaan seitsemän pommia räjähti lähes samanaikaisesti puolen tunnin sisällä.

Suomen ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että Mumbain pomminräjähdyksissä olisi loukkaantunut suomalaisia. Ulkoministeriöstä kerrottiin keskiviikkona, että Mumbaissa ja sen lähialueilla asuu kymmenkunta suomalaista. Tällä hetkellä paikalla olevat suomalaiset on tavoitettu eikä heillä ole hätää.

Kashmirissa tuhoisia kranaatti-iskuja

Mikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittautunut Mumbain pommi-iskujen tekijäksi.

Intian viranomaiset epäilevät kuitenkin, että iskujen takana ovat muslimikapinalliset, jotka vastustavat Intian hallintoa Kashmirissa.

Epäilyksiä ovat osaltaan vahvistaneet Kashmirissa myöhään eilen tehdyt kranaatti-iskut, joissa on saanut surmansa kahdeksan ihmistä ja 39 on loukkaantunut.

Iskut tehtiin matkailijoiden suosimilla, Kashmirin Intian puoleisilla alueilla. Tuhoisimmassa iskussa kuoli kuusi turistia ja 15 haavoittui, kun kranaatti tuhosi minibussin Srinagarin tärkeimmällä turistialueella. Kaikki kyydissä olleet matkailijat olivat intialaisia.

Toisessa iskussa Srinagarin vilkkaalla Regal Chowkin alueella haavoittui neljä ihmistä. Lisäksi kahdessa erillisessä iskussa lähellä Lal Chowkia kuoli kaksi turistia ja haavoittui kymmenen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(11.7.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.