Mainos

Mumbain Oberoi-hotellin huoneista löytyi lisää ruumiita

Mumbain Oberoi-hotellista on löytynyt lisää ruumiita. Intian poliisin kommandojoukot ovat iskeneet tänään rajusti terroristien halussa pitämiin kohteisiin ja vapauttaneet hotellissa yhä saarrettuina olleita asiakkaita. Kommandojen mukaan ruumiita olisi löytynyt hotellihuoneista 24.

Nimettömänä pysyttelevä kommandopoliisi kuvailee näkyä hotellissa veriseksi.

- Verta ja tallautuneita ruumiita makasi eri puolilla rakennusta, hän tiivisti.

Viranomaislähteiden mukaan hotelli on nyt tyhjennetty terroristeista. Kommandojoukkojen johtajan mukaan hotellissa olleet kaksi terroristia on ammuttu ja rakennus on viranomaisten hallinnassa.

Intian armeijan sotilaat ovat hyökänneet tänään myös Mumbain Taj Mahal -hotelliin saadakseen sinne pesiytyneet terroristit kiinni.

Iskussa käytettiin muun muassa kranaatteja. Terroristit vastasivat tuleen, kertovat silminnäkijät.

Myös juutalaiskeskuksen suunnalta on kuulunut ammuskelua.

Kuolonuhrien määrä noussut yli 130:een

Mumbain terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 130:een, kertoo Mumbain poliisi.

Poliisipäällikkö Hassan Gafoorin mukaan kuolonuhrien lopullisen määrän selvittäminen kestää, koska taistelut hyökkääjiä vastaan ovat vielä kesken.

Poliisit ja sotilaat jatkavat taisteluaan terroristeja vastaan Intian suurimmassa kaupungissa. Joukot ovat aloittaneet aikaisin aamulla Suomen aikaa laajamittaisen operaation terroristien kukistamiseksi.

Uutistoimito Reutersin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan sotilaita on laskettu helikopterista Mumbain juutalaiskeskukseen, jossa on edelleen panttivankeja.

Armeijan mukaan toisessa vallatussa hotellissa Taj Mahalissa lähes kaikki terroristit oli tapettu. Viranomaisten mukaan hotellissa on enää yksi haavoittunut terroristi. Tuleen syttyneestä rakennuksesta pakeni ihmisiä pitkin päivää.

- Ihmisiä ammuttiin hotellin käytävillä. Kun juoksin portaisiin, näin ruumiita. Se oli yhtä kaaosta, kuvaili pakoon päässyt australialainen näyttelijä Brooke Satchwell.

Satchwell kertoi odottaneensa sopivaa pakenemishetkeä Taj Mahalin ensimmäisen kerroksen kylpyhuoneessa noin tunnin verran. Hän oli ollut kätkeytyneenä kaappiin.

Juuret Pakistaniin

Mumbain iskuissa pidätetyistä terroristeista kolme on tunnustanut kuuluvansa pakistanilaiseen Lashkar-i-Taiba-järjestöön, kertoo intialainen sanomalehti Hindu. Kyseessä on yksi Etelä-Aasian suurimmista aseistautuneista ryhmittymistä. Se on osallistunut näkyvästi taisteluihin etenkin Kashmirin alueella.

Intialaismediat syyttivätkin oitis ryhmää Mumbain verisistä iskuista. Lashkar-i-Taiba-järjestö kuitenkin kieltää olevansa vastuussa iskuista.

Intian pääministeri Manmohan Singh syytti alusta asti Pakistania ja Bangladeshia osallisuudesta terrori-iskuihin.

Iskujen tekijöiksi ilmoittautui heti maanantaina ensimmäisenä ääri-islamilainen Deccan Mujahideen -ryhmittymä.

Lue myös:

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.