Mainos

Mumbai pyrkii palaamaan arkeen

Pommi-iskuissa kuoli viimeisten tietojen mukaan 183 ihmistä. Iskuista epäilty järjestö kiistää syyllisyytensä.

Intian Mumbaissa asukkaat pyrkivät palaamaan arkeen eilisten pommi-iskujen jälkeen, joissa tuoreimpien poliisitietojen mukaan sai surmansa 183 ihmistä ja yli 600 haavoittui. Iskuista epäilty kashmirilainen Lashkar-e-Taiba-järjestö kiisti räjäyttäneensä pommit.

Turvallisuustoimia eri puolilla Intiaa ja Pakistania on kiristetty seitsemän pommin räjähdettyä Mumbain paikallisjunissa ruuhka-aikaan.

Iskujen tekijöistä ei ole tietoa, mutta epäilykset kohdistuivat Kashmirin itsenäisyyttä havitteleviin muslimitaistelijoihin. Monista aiemmista pommi-iskuista syytetty islamilainen Lashkar-e-Taiba oli heti epäiltyjen listan kärjessä. Järjestö kuitenkin ilmoitti tuomitsevansa iskut ja epäili, että iskuja käytettäisiin tarkoituksella mustamaalaamaan Kashmirin itsenäisyysliikettä.

-Taistelemme yksinomaan Intian sotilaita vastaan Kashmirissa, Lashkar-e-Taiban tiedottaja Abdullah Ghaznavi sanoi. -Islam ei salli viattomien surmaamista.

Poliisilähteet kertovat, että iskujen jäljiltä on löydetty yksi ajastin ja mahdollisesti yksi räjähtämätön pommi. Poliisi seuloo edelleen räjähtäneiden paikallisjunien jäännöksiä löytääkseen viitteitä syyllisistä.

Räjähdysten uhrien määrästä ei ole vieläkään varmaa tietoa, ja osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa. Uhreja hoidetaan 31 sairaalassa ympäri kaupunkia. Sairaalat kutsuivat ihmisiä luovuttamaan verta potilaiden hoitoon senkin jälkeen kun moni vapaaehtoinen oli kerääntynyt jonottamaan veripalveluihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.