Mainos

Mullah Omar: Taleban jatkaa taistelua

Taleban-järjestön johtaja mullah Mohammed Omar on jälleen kehottanut taistelijoitaan pitämään puoliaan pohjoisen liiton ja amerikkalaisjoukkojen paineen edessä. Amerikkalaisen CNN-televisiokanavan mukaan Omar kehotti radioviestissään Talebanin jokkoja jatkamaan taistelua.

Amerikkalaisen CBS-televisiokanavan mukaan myös Talebanin johtoa on kuitenkin siirtynyt vastustajan puolelle. Heidän joukossaan on myös Talebanin tiedustelupäällikkö, kertoo CBS.

Bonnin neuvottelut jatkuvatNeuvottelut Afganistanin poliittisesta tulevaisuudesta jatkuvat tänään Bonnin lähellä Saksassa. Pääaiheena on siirtymäkauden hallinnon perustaminen ja väliaikaishallituksen muodostaminen.

Pohjoisen liiton ulkoministeri Abdullah Abdullan kertoi CNN:lle myöntyvänsä kansainvälisten joukkojen lähettämiseen, vaikka hän pitää pelkästään afgaaneista koostuvia rauhanturvajoukkoja parempina.

(MTV3-STT-DPA)

(Huomenta Suomi 29.11.2001)

Afganistanista palannut MTV3:n uutiskuvaaja Ilari Korhonen kertoo, että vain noin puolet Yhdysvaltain pommeista ja ohjuksista on osunut aiottuun kohteeseen.

Korhosen mukaan Afganistanissa vallitsee tällä hetkellä anarkia, minkä vuoksi tulevan hallinnon toteuttaminen lienee varsin vaikeata. Toisaalta, afganistanilaiset ovat pitkän kärsimyksen jälkeen apaattisia, eikä naisten asema ole ainakaan ulkopuolisen silmin lainkaan parantunut.

Huomenta Suomessa (29.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.