Mainos

Mukiloitu Berlusconi: Rakkaus voittaa aina vihan

Pahoinpitelyn kohteeksi joutunut Italian pääministeri Silvio Berlusconi pääsee iltapäivällä pois sairaalasta. Hän joutuu kuitenkin lykkäämään virallisia työtehtäviään kahden viikon ajaksi lääkärien määräyksestä.

Mielenterveysongelmista kärsivä mies hyökkäsi pääministerin kimppuun pienoiskirkon kanssa Milanossa viime viikonloppuna. Mukiloinnissa Berlusconin nenä murtui ja muutama hammas katkesi.

73-vuotias Berlusconi antoi eilen ensimmäisen julkisen lausuntonsa tapahtuneen jälkeen. Viestissään hän kiitteli saamastaan tuesta.

- Kiitokset kaikille niille monille ihmisille, jotka ovat lähettäneet minulle tukea ja hellyyttä ilmaisevia viestejä. Pyydän teitä pysymään rauhallisina ja iloisina. Rakkaus voittaa aina vihan ja kateuden, Berlusconi runoili.

Italian pääministeri joutuu jättämään väliin muun muassa Kööpenhaminan ilmastokokouksen. Lääkäri on kieltänyt häneltä myös muuta julkiset tilaisuudet, jotka altistaisivat miehen stressille.

Berlusconin hyökkääjää, 42-vuotiasta Massimo Tartigliaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä. Mikäli mies tuomitaan syylliseksi, häntä voi odottaa jopa viiden vuoden vankeustuomio.

Tartiglia on lähettänyt kirjeen välityksellä anteeksipyynnön pääministerille. Siinä hän kuvailee tekoaan "pinnalliseksi, pelkurimaiseksi ja harkitsemattomaksi".

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.