Mainos

Muista tietyöt juhannusliikenteessä

Tietyöt haittaavat juhannusliikennettä monilla suosituilla reiteillä. Liikennevirastosta kerrotaan, että tie- ja siltatyömaat aiheuttavat ruuhkia ja pysähdyksiä.

Juhannuksen menoliikenteen odotetaan olevan ruuhkaisinta torstaina iltapäiväkahden ja iltayhdeksän välillä. Menoliikenne jatkuu perjantaina eli juhannusaattona, jolloin liikenteen ennustetaan vilkastuvan aamuyhdeksältä ja jatkuvan runsaana kahteen saakka iltapäivällä.

Paluuliikenne ajoittuu sunnuntai-iltaan, mutta jäänee menoliikennettä hiljaisemmaksi, koska monilla alkaa kesäloma.

Liikkuva poliisi suosittelee autoilijoille vaihtoehtoisia reittejä pahimpaan ruuhka-aikaan. Poliisi valvoo juhannusliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä. Poliisi kehottaa malttiin etenkin ohituskaistoilla.

Juhannusaattona ja -päivänä poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan juhlapaikkojen ja ravintoloiden lähistöillä. Sisävesillä valvotaan lisäksi pelastusliivien käyttöä ja veneen varusteita.

Ruuhkat tutuissa paikoissa

Liikennevirasto odottaa pahimpia ruuhkia valtatielle 5 Heinolan Lusin ja Mikkelin välille, jossa on tietöitä. Todennäköisesti autoliikenne sujuu paremmin käyttämällä valtatie 6:ta Kouvolan kautta tai valtatie 4:ää Lusista Toivakkaan.

Valtatiellä 7 ennen Porvoota on siltatöitä, jotka aiheuttavat ruuhkia vilkkaimpaan aikaan.

Kirkkonummella kantatiellä 51 rakennetaan uutta moottoritietä.

Muita ruuhkapaikkoja ovat aiempien vuosien tapaan valtatie 9 Tampereelta itään sekä saaristotie Nauvoon ja Korppooseen.

Tietyömaita ei liikennepäivystäjän mukaan ole tänä vuonna ainakaan aiempaa enemmän.

- Kaikki tietyömaathan pysähtyvät eli päällystystyömaita ei ole juhannusliikenteen aikana, kertoo liikennepäivystäjä Ossi Riikonen Liikenneviraston Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Riikosen mukaan siltatöiden kaltaiset pysyvät tietyöt voivat haitata liikennettä, mutta nekin pyritään laittamaan telakalle juhannuksen ajaksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.