Muista suojata ihosi auringolta myös talvella

Iho pitää suojata haitallisilta säteiltä myös talvisin. Jos ehdit jo säilöä aurinkovoiteesi kaapin perälle, nyt on oikea aika kaivaa se esiin tai hankkia kosteusvoide suojakertoimella.

Talven kynnyksellä kauneusrutiinimme alkavat muuttua: Itseruskettavat vaihtuvat paksumpiin voiteisiin ja aurinkovoide säilötään kaapin perälle. Olisi kuitenkin syytä pitää mielessä, että myös talvisin iho pitää suojata auringolta ja sen haitallisilta säteiltä.

Miksi suojakerrointa tarvitaan myös talvella

Altistut auringonvalolle ympäri vuoden. UVB-säteet ovat voimakkaimmillaan kesäisin, mutta UVA-säteet ovat yhtä voimakkaat myös talvisin. Pienenä muistutuksena vielä, että UVA-säteet ovat niitä, joiden avulla rusketut, mutta myös rypyt syntyvät UVA-säteistä. Jos siis halua pitää hipiäsi kunnossa, tarkista sisältääkö kosteusvoiteesi suojakertoimen.

Aurinkovoide vai kosteusvoide suojakertoimella

Aurinkovoide ja suojakertoimen sisältävä kosteusvoide ajavat samaa asiaa. Erona on vain se, että voide on hoitavampi. Pääset myös vähemmällä, jos panostat kunnon kosteusvoiteeseen suojakertoimella.

Jotta saisit saman suojan kosteusvoiteelta kuin aurinkovoiteelta, tulee voidetta levittää saman verran kuin jos levittäisit aurinkovoidetta. Pari pientä nokaretta ei yksistään riitä suojaamaan ihoa.

Aivan kuten aurinkovoidetta, myös suojakertoimen sisältävää kosteusvoidetta tulisi lisäillä päivän mittaan, jotta suoja olisi varma. Älä suinkaan kuvittele, että aamulla levittämäsi pieni määrä riittäisi suojaamaan koko päivän.

Kumman tahansa valitset, tarkista, että voide sisältää sekä UVA- että UVB-suojan.

MTV3/Helmi

Lähde: Self.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja