Mainos

Muista nämä asiat pyhäinpäivänä

Pyhäinpäivä on kirkollinen juhlapäivä, jota vietetään lauantaina. Pyhäinpäivä vaikuttaa erityisesti kauppojen aukioloon, sillä useimmat kaupat pitävät ovensa kiinni lauantaina. Kuitenkin osa kaupoista saa olla auki.

Pienet, alle sadan neliömetrin, ja suurin osa haja-asutusalueiden päivittäistavarakaupoista saa olla avoinna vapaasti pyhäinpäivänä. Myös huoltoasemien yhteydessä olevat, alle 400 neliön päivittäistavaramyymälät saavat olla auki. Alkot ovat lauantaina kiinni.

Kaupat ovat auki normaalisti perjantaina ja sunnuntaina kaupat ovat auki sunnuntain aukioloaikojen mukaan.

Pyhäinpäivä vaikuttaa myös VR:n sekä Matkahuollon aikatauluihin. VR:n junat ajavat lauantaiaikataulun mukaan, mutta aamuviiden ja aamukahdeksan välillä on peruttu joitakin vuoroja.

Matkahuolto käyttää linja-autoliikenteessä sunnuntaiaikataulua. Helsingin seudun liikenteessä on käytössä myös sunnuntaiaikataulut.

Koska pyhäinpäivä on vainajien muistopäivä, lisääntyy liikenne myös hautausmaille. Tästä syystä Helsingin seudun liikenne on järjestänyt lisäbussin 55X, joka ajaa lauantaina Rautatientorilta Keskuskadun pysäkiltä Hietaniemen hautausmaalle 20 minuutin välein välillä klo 11.12 - 15.32.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.