Mainos

Muikkukisa jatkuu ja kiristyy

Kalatalouden Keskusliiton julistaman Suuren Muikun kalastuskilpailun kärjessä oli elo-syyskuun vaiheessa Rovaniemen maalaiskunnan vesiltä pyydetty 315 gramman painoinen ja 32,5 senttiä pitkä muikku. Sodankylän vesiltä on puolestaan pyydetty 296 gramman ja 33 sentin muikku. Myös Kuusamon kalavesiltä on kuultu tietoja saaduista suurista muikuista.

Suuren Muikun pyydystyskilpailu on kaikille avoin. Kaikki lailliset pyyntimuodot ovat sallittuja. Kilpailuaikaa on tämä vuosi, ja ilmoitukset tulee toimittaa järjestöön virallisilla suurten kalojen ilmoituslomakkeella, joka löytyy mm. osoitteesta www.ahven.net.

-Kilpailuun ilmoitettavista isoista muikuista on hyvä ottaa valokuva ja liittää se kilpailuilmoitukseen mukaan. Ennätysmuikun paino on yksiselitteisintä punnita kaupan vaa'alla ja laittaa punnitustarra mukaan kilpailuilmoitukseen, selvitti toiminnanjohtaja Markku Myllylä. Syyskalastuskausi on parhaillaan alkamassa ja vesien viilentyessä muikut ja muut lohikalat alkavat käydä pyydyksiin.

Suuria kaloja on odotettavissa pyydyksiin myös tänä syksynä. Ennätyskalarekisterissä on noteeraus tällä hetkellä 46 kalalajista ja 4 rapulajista. Suomen ennätyskalarekisteristä puuttuu vielä maamme sisävesien tärkeimmän lohikalalajin, muikun noteeraus. Muikku on myös sisävesien ammattikalastajien tärkein saaliskala. Suomen muikkusaalis on vuositasolla noin viisi miljoonaa kiloa. Muikkusaaliin rahallinen arvo on vuositasolla noin 9 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.