Mainos

Muikkua nousi järvistä

Sisävesien ammattikalastajat pyysivät muikkua vuonna 2004 noin 2500 tonnia.

Sisävesialueen ammattikalastajien saalis oli toissa vuonna 5100 tonnin suuruinen. Tärkeimmät saalislajit olivat muikku ja siika. Lisäksi kuhalla, hauella ja ahvenella oli huomattavaa alueellista ja paikallista merkitystä, kerrotaan Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

Sisävesien kokonaissaaliista ammattikalastuksen osuus on ollut viime vuosina noin 15 prosenttia. Muikkua sisävesien ammattikalastajat pyysivät vuonna 2004 noin 2500 tonnia. Saalis oli noin 70 prosenttia 1980-luvun huippuvuosien muikkusaaliista.

Sisävesien ammattikalastuksen koko saalis tuotti vuonna 2004 noin 6,5 miljoonaa euroa, kun merialueen saaliin arvo samaan aikaan oli 18,5 miljoonaa euroa. Toissa vuonna muikkusaaliin arvo sisävesillä oli noin 4,5 miljoonaa euroa. Muikku olikin silakan jälkeen toiseksi arvokkain saalislaji kaikessa ammattikalastuksessa.

Hyviä muikkusaaliita viime vuosina

Alimmillaan muikkusaaliit olivat vuosina 1991-1993: noin 1000 tonnia vuodessa. Viime vuosina hyviä muikkusaaliita on saatu kautta maan ja erityisesti Vuoksen vesistön alueella saaliit ovat olleet kasvussa.

Vuonna 2004 sisävesillä kalasti noin 850 ammattikalastajaa, joista vajaa 300 sai pääasiallisen toimeentulon kalastuksesta. Kalastajien määrä on vuodesta 1980 lähtien pienentynyt lähes 70 prosenttia, mutta on pysynyt varsin vakaana viimeiset vuodet. Sisävesillä ammatikseen pyytävän yksittäisen kalastajan saalis on samaan aikaan kasvanut oleellisesti pyyntimenetelmien kehityksen ansiosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.