Mainos

Muhoksen murhaepäillyn rikostausta: Ryösti 84-vuotiaan vanhuksen – uhrille traumoja

Ainakin toisella perhekodin ohjaajan murhasta epäillyllä pojalla on myös aiempaa rikostaustaa.

Hänet on kesäkuussa tuomittu 84-vuotiaan naisen ryöstöstä. Tapaus sattui tammikuussa, kun tuolloin  vielä 16-vuotias poika anasti naisen käsilaukun väkivaltaa käyttäen Mikkelissä.

Nuori mies oli tarttunut naisen käsilaukkuun ja yrittänyt saada tätä itselleen. Nainen yritti estellä ryöstöä pitämällä laukustaan entistä tiukemmin kiinni. Syytetty riuhtoi naisen laukkua sillä seurauksella, että vanhus kaatui maahan ja naisen ote irtosi käsilaukusta. Syytetty otti laukun itselleen ja pakeni paikalta. Naisen käsilaukussa oli pankkikortti, käteistä 170 euroa, kelakortti, silmälasit ja kotiavaimet. 

84-vuotiaalle naiselle oli aiheutunut välikohtauksesta kipua, särkyä, turvotusta sekä mustelma polveen. Nainen kertoi oikeudessa joutuneensa syömään kipulääkettä kaatumisen vuoksi noin viikon ajan. Nainen myös kertoi ryöstön olleen hänelle suuri järkytys ja tapahtumaa seuraavat kaksi viikkoa "oli mennyt kuin unessa". Vanhus myös kertoi, ettei ole uskaltautunut välikohtauksen jälkeen kulkea puiston läpi yksinään.

Oikeus piti tekoa vakavana, sillä se oli kohdistunut iäkkääseen ihmiseen täysin yllättäen. Vaikka teon aikana käytetty väkivallan määrä ei ollut suurta, nainen oli kuitenkin loukkaantunut tilanteessa.

Syytetty myönsi rikoksen ja naisen korvausvaatimukset.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi nykyisin 17-vuotiaan pojan 4 kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan vanhukselle henkisestä kärsimyksestä 1000 euroa ja kivusta sekä särystä 600 euroa. Tämän lisäksi nuoren miehen tuli korvata muun muassa naisen lääkärinlasku

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.