Mainos

Muhammed-pilapiirtäjän uhkaajia pidätettiin

Tanskassa pidätettiin kolme ihmistä epäiltynä aikeista murhata yksi kiisteltyjen Muhammad-pilapiirrosten tekijöistä.Tanskan turvallisuuspoliisin mukaan pidätetyistä yksi oli marokkolaissyntyinen Tanskan kansalainen ja kaksi muuta Tunisian kansalaisia.

Turvallisuuspoliisin päällikkö Jakob Scharf kertoi, ettei viranomaisilla kuitenkaan ole tarpeeksi todisteita pitääkseen epäillyt vangittuna. Tanskalainen epäilty on määrä vapauttaa kuulustelujen jälkeen, kun taas tunisialaista kaksikkoa odottaa karkotus.

Poliisi oli tarkkaillut kolmikkoa jo jonkin aikaa. Heidät otettiin kiinni lähellä Århusin kaupunkia.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan murhasuunnitelman kohteena oli piirtäjä Kurt Westergaard. Hän piirsi Muhammed-hahmon, jolla oli pommi piilotettuna turbaaniinsa. Valtavaa kohua edellisvuonna aiheuttaneiden kuvien takana oli yhteensä 12 piirtäjää.

Westergaard, 73, vaimoineen on ollut jatkuvassa poliisivartioinnissa useita kuukausia, perheelle lähetettyjen tappouhkauksien takia. Hänen asuinpaikkaansa on myös vaihdettu usein. Jyllands-Postenille tiistaina antamassaan lausunnossa Westergaard sanoi pelkäävänsä henkensä puolesta.

Tieto murhasuunnitelmasta aiheutti Tanskassa syvääpaheksuntaa. Myös maan suurimman muslimijärjestön johtaja tuomitsi suunnitelman jyrkästi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.