Mainos

Mugabe CNN:lle: Kaikki johtuu pakotteista

Zimbabwen kiistelty presidentti Robert Mugabe, 85, sanoi harvinaisessa, CNN:lle antamassaan erikoishaastattelussa, että kaikki Zimbabwen ongelmat johtuvat kansainvälisistä pakotteista.

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevaa valtiota koko sen itsenäisyyden vuodesta 1980 johtanut Mugabe kuvasi itseään imperialismin vastaisen taistelun sankarina. Tämän näkemyksen jakoivatkin Afrikan ja useimmat länsimaiden johtajat, kunnes Mugabe julisti maareformin ja valkoisten tilojen pakkovaltaukset alkoivat Zimbabwessa.

CCN:n Christiane Amanpourin haastattelema veteraanivaltionpäämies ei myöntänyt tehneensä virheitä maan johdossa, vaikka maan afrikkalaisittain kukoistavat terveydenhoitojärjestelmä, koulu- ja oikeuslaitos sekä maatalous ovat romahtaneet.

Mugabe sanoi ongelmien johtuvan "pääasiassa YK:n langettamista pakotteista". Mugabe kiisti Amanpourin huomautuksen, että pakotteet on tarkkaan rajattu koskemaan tiettyjä Mugaben hallinnon henkilöitä.

- Jos tutustutte pakotteisiin, saatte tyydyttävän vastauksen, Mugabe sanoi.

Pakotteet ovat Mugaben mukaan epäoikeudenmukaisia ja palvelevat yksinomaan Britannian ja YK:n pyrkimyksiä syrjäyttää hänet Zimbabwen johdosta.

- Maareformi on parasta, mitä ikinä millekään Afrikan maalle on voinut tapahtua, Mugabe sanoi.

Haastattelu oli Mugaben ensimmäinen vuosiin länsimaiselle tv-kanavalle antama. Mugabe on New Yorkissa YK:n yleiskokouksen vuoksi. Siellä hän pyrkii saamaan pakotteet poistetuiksi.

Iästään huolimatta Mugabe on viime vuosina esiintynyt varmasti ja pitänyt nokkelia, vaikuttavia puheita. CNN:n haastattelussa Mugabe ei ollut yhtä energinen kuin tavallisesti ja jotkin kysymykset esimerkiksi oppositiopoliitikkojen vainosta tuntuivat turhauttavan häntä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.