Mainos

Mugabe aikoo ottaa valkoisten tilat väkisin

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe aikoo käyttää presidentin erikoisvaltuuksia valkoisten tilanomistajien maiden haltuunottoon ja maiden luovuttamiseen maattomille mustille.

Asiasta kertoi lauantaina maan oikeusministeri Emmerson Mnangagwa. -Kymmenen päivän sisällä maiden haltuunoton ja uudelleenjakamisen mahdollistava lakimuutos on valmis, Mnangagwa sanoi maan uutistoimisto Zianalle.

Viljelijöiden yhdistyksen johtaja tuomitsi välittömästi ilmoituksen. -Mielestämme tämä osoittaa hallituksen tuntevan luottamuspulaa meihin, samalla kun me olemme yrittäneet hyvässä uskossa neuvotella veteraanien kanssa väkivallan lopettamiseksi ja rehellisten vaalien järjestämiseksi, sanoi yhdistyksen puheenjohtaja David Hasluck.

Valkoisten maatilat vaarassa Zimbabwessa

Zimbabwen itsenäisyyssodan veteraanit ovat vallanneet jo yli tuhat valkoisten omistamaa maatilaa sen jälkeen kun levottomuudet alkoivat helmikuussa. Valtaukset alkoivat kun äänestäjät hylkäsivät Mubagen ehdottaman perustuslain muutoksen, joka olisi mahdollistanut tilojen haltuunoton korvauksetta.

(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.