Mainos

Mubarakin puolueen johto erosi tehtävistään - presidentin asemasta neuvotellaan

Egyptin kansallisdemokraattisen puolueen johtohenkilöitä on eronnut tehtävistään tänään. Al Arabiya -tv-kanava ilmoitti aikaisemmin, että presidentti Hosni Mubarak olisi myös eronnut puolueensa johdosta. Uutinen koski kuitenkin muuta ylintä puoluejohtoa.

Kansallisdemokraattisen puolueen johtoon sen pääsihteeriksi nousee Hossam Badrawi, jota pidetään puolueen vapaamielisemmän siiven edustajana.

Neuvotteluja Mubarakin asemasta presidenttinä käydään yhä.

Tehtävänsä puolueessa jätti myös Gamal Mubarak, jota pidettiin aiemmin presidentti-isänsä itseoikeutettuna seuraajana.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman Egyptin-erityislähettiläs on ilmoittanut, että Yhdysvallat pitää Gamal Mubarakin eroa positiivisena edistysaskeleena.

- Mielestämme tämä on oikea ja välttämätön askel poliittiselle muutokselle. Odotamme seuraavia askeleita, lähettiläs Frank Wisner sanoi.

Oppositio tyytymätön

Dramaattiselta vaikuttanut puolueuudistus ei todennäköisesti tyydytä oppositiota, jolla on yksi tavoite yli muiden: Mubarakin mahdollisimman pikainen ero presidentinvirasta. Oppositiossakaan ei tosin olla aivan selvillä siitä, miten muutos hallitusti ja perustuslain mukaan hoidettaisiin.

Kairossa mieltään yhä osoittaneisiin ihmisiin valtapuolueen uudelleenjärjestelyt eivät tehneet suurta vaikutusta. Kairon Tahririn aukiolla armeijan komentaja yritti aiemmin päivällä turhaan taivutella mielenosoittajia palaamaan koteihinsa.

- Nämä eivät ole mitään saavutuksia mielenosoittajille, tämä on hallinnon temppu. He eivät suostu vaatimuksiimme, 22-vuotias mielenosoittaja Bilal Fathi sanoi.

Neuvottelut ovat jatkuneet monella eri taholla. Opposition eri ryhmät ovat yrittäneet sopia yhteisistä tavoitteista. Presidentti Mubarak on puolestaan tavannut uuden hallituksensa jäseniä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Aino Huilajan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.