Mainos

Mubarakin lähdölle hurrataan maailmalla

Egyptin presidentin Hosni Mubarakin päätös luovuttaa valta armeijalle ja väistyä syrjään, on otettu maailmalla vastaan helpottuneena.

EU:n ulkoministeri Catherine Ashton kehottaa Egyptiä aloittamaan neuvottelut laajapohjaisesta hallituksesta. Ashtonin mukaanMubarak on kuunnellut kansaa. Hän arvioi, että presidentin ero avaa tien uudistuksille. Ashton lupaa EU:n tuen egyptiläisten tavoitteelle vapaista ja rehellisistä vaaleista.

Yhdysvaltain varapresidentin Joe Bidenin mukaan meneillään on historiallinen päivä Egyptissä.Vallanvaihto on samalla ratkaiseva hetki niin Egyptin kuin koko Lähi-idän historiassakin, Biden sanoi ensimmäisissä amerikkalaiskommenteissa presidentti Hosni Mubarakin eron jälkeen.Hänen mukaansa eron on johdettava neuvotteluihin, joiden päämääränä on demokratian luominen Egyptiin. Presidentti Barack Obama antaa oman lausuntonsa myöhemmin illalla.

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin mukaan Mubarak teki erotessaan palveluksen Egyptin kansalle. Merkel kutsui lehdistötilaisuudessa tätä päivää suuren ilon päiväksi ja sanoi maailman todistaneeh historiallista muutosta.

Israelin johto toivoo Egyptiin rauhanomaista vallansiirtoa. Palestiinalaisalueilla Hamasin kannattajat ovat hurranneet Egyptin vallankumouksen onnistumiselle.

Myös Tunisiassa Mubarakin lähtö on otettu vastaan hurraa-huudoin ja juhlimalla kaduilla.

(MTV3-STT)

Katso Risto Puolimatkan juttu ja Janne Hopsun analyysi:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.