Mainos

Mubarak: Israelin ja palestiinalaisten jatkettava neuvotteluja

Egyptin presidentti Hosni Mubarak on huolissaan uudelleen leimahtaneista väkivaltaisuuksista Lähi-idässä. Mubarak myös lupaa, että Egypti tehostaa välitysyrityksiään palestiinalaisten ja israelilaisten välillä.

Egyptin presidentti Hosni Mubarak kehottaa israelilaisia ja palestiinalaisia hillitsemään itsensä ja jatkamaan rauhanneuvotteluja mahdollisimman pian. Mubarak kertoo Akhbar al-Jom -sanomalehden haastattelussa olevansa huolissaan Israelin ja palestiinalaisten välillä uudelleen leimahtaneista väkivaltaisuuksista.

Presidentti sanoi, että rauhanneuvotteluiden jatkaminen on ainoa tapa turvata rauha ja vakaus ja lupasi, että Egypti tehostaa välitysyrityksiään. Hän toisti myös onnittelunsa Israelin pääministerin Ehud Olmertin vaalivoiton johdosta.

- Hänen voittonsa heijastaa Israelin kansan halua rauhaan, halua, jonka toivomme toteutuvan myös käytännössä.

Länsimaita Mubarak varoitti katkaisemasta apua palestiinalaisille. Hänen mielestään palestiinalaisia ei saa rangaista siitä, että he valitsivat demokraattisissa vaaleissa edustajakseen äärijärjestö Hamasin.

Lähi-idän kvartetin eli Yhdysvaltojen, EU:n, YK:n ja Venäjän on määrä neuvotella huomenna Ammanissa palestiinalaisille annettavan kansainvälisen avun kohtalosta. Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti eilen, että se on katkaissut kaikki yhteytensä Hamasin johtamaan hallitukseen. Se sanoi kieltäneensä alaisiltaan kaikenlaisen yhteydenpidon terroristijärjestönä pitämäänsä Hamasiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.