Mainos

Muammar Gaddafin olinpaikasta vain arvioita

Libyan viranomaiset arvioivat maan entisen johtajan Muammar Gaddafin paenneen Bani Walidin kaupungista.

Libyan väliaikaishallinnon korkea-arvoinen sotilasviranomainen sanoo, että Gaddafi saattueineen on nähty viimeksi kolme päivää sitten eteläisessä Ghwatin kylässä matkalla kohti Nigerin ja Tsadin vastaista rajaa. Ghwat sijaitsee vajaan tuhannen kilometrin päässä pääkaupungista Tripolista etelään. Nigerian rajalle kylästä on kolmisensataa kilometriä.

Myös Yhdysvaltain puolustusministeri Leon Panetta uskoo, että Gaddafi on lähtenyt pakomatkalle Bani Walidin kaupungista.

Gaddafin liikkeistä huhuja

Spekulaatiot Gaddafin olinpaikasta ovat käyneet kiivaina. Eilen ehdittiin jo kertoa, että entinen johtaja poikineen olisi paennut sotilassaattueessa Libyasta naapurimaa Nigeriin, mutta Nigerin viranomaiset kiistivät tiedon.

Myöskään Yhdysvaltain ulkoministeriössä ei uskota, että Gaddafi olisi ollut saattueessa. Ministeriön mukaan saattueessa saattoi kuitenkin olla Gaddafin hallinnon jäseniä.

Burkina Fason hallituksen edustaja sanoi eilen, ettei maan johto ole saanut pyyntöä tarjota Gaddafille turvapaikkaa ja ettei tätä odoteta maahan.

(MTV3 - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.