Mainos

MTV3: Ydinvoima jakaa kansan mielipiteet

MTV3:n teettämän mielipidemittauksen mukaan ydinvoiman lisärakentamisen kannattajia ja vastustajia löytyy täsmälleen yhtä paljon. Valtaosa naisista ei halua lisäydinvoimaa, mutta miehet taas kannattavat viidenneen ydinvoimalan rakentamista.

Halutaanko viidettä ydinvoimalaa Suomeen?

Uutisten teettämän selvityksen mukaan lisäydinvoiman kannattajia ja vastustajia on yhtä paljon eli 45 prosenttia. Kymmenen prosenttia ei osaa sanoa kantaansa. Miehistä 63 prosenttia kannattaa ja 30 vastustaa uutta ydinvoimalaa.

Ydinjätteen loppusijoittaminen Suomen kallioperään saa enemmän tukea, sillä puolet kansalaisista kannattaa sitä. 42 prosenttia ei kuitenkaan hyväksy loppusijoitusta kotimaahan. Tässäkin asiassa naisten ja miesten näkemykset hajoavat. Yli puolet naisista ei halua ydinjätettä kallioperään, kun taas kolmannes naisista hyväksyy loppusijoituksen. Miehistä peräti 70 prosenttia kannattaa ydinjätteen varastointia kallioperään. Neljännes vastustaa esitystä. Sukupuolten ero oli kuitenkin selkeä: naisvaastajista vain 27 prosenttia kannattaa ydinvoimaa, kun taas miehistä kannattajia on yli 60 prosenttia.

Research Internationalin mielipidemittauksessa haastateltiin noin 2000 suomalaista tämän kuun aikana. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

Eduskunta päättää syksyllä

Eduskunta päässee viidennen ydinvoimalan lupahakemuksen kimppuun viimeistään ensi syksynä, mutta toistaiseksi keskustelu on ollut vaisua. Eduskunnassa on vielä suuri joukko niitä, jotka eivät ole valinneet leiriään. He ovatkin ratkaisijan roolissa, kun ydinvoimapäätöstä tehdään.

MTV3:n marraskuussa tekemässä kyselyssä 45 kansanedustajaa ei osannut tai halunnut sanoa kantaansa. Epävarmat päättäjät eivät saa tällä hetkellä omalle päätökselleen tukea edes kansalaismielipiteestä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.