MTV3 Uutisten kysely: Valtaosa suomalaista mahdollistaisi eutanasian

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta haluaisi, että eutanasia eli aktiivinen kuolinapu sallittaisiin Suomessa. Eutanasian sallisi 72 prosenttia suomalaisista.

Asia käy ilmi MTV3 Uutisten teettämästä kyselystä.

Vain 15 prosenttia suomalaisista sanoo ei eutanasian mahdollistamiselle. Osapuilleen saman verran, 13 prosenttia, ei osaa sanoa kantaansa.

Naisten ja miesten välillä ei esiinny merkittäviä mielipide-eroja.

Vihreiden kannattajat eniten kyllä-kannalla

Eutanasian kannattajat ja vastustajat jakautuvat myös puoluekannatuksen perusteella.

Myönteisemmin puoluekantansa ilmoittaneista eutanasiaan suhtautuvat vihreiden (86 %), vasemmistoliiton (77 %), kokoomuksen (75 %), SDP:n (72 %) ja perussuomalaisten (70 %) kannattajat.

Kielteisemmin puoluekantansa ilmoittaneista eutanasiaan suhtautuvat kristillisdemokraattien kannattajat. Heistä vain 18 prosenttia mahdollistaisi eutanasian, kun taas selvä enemmistö, 71 prosenttia, vastustaa sitä.

RKP:n kannattajista 64 prosenttia sanoo ja keskustan kannattajista 56 prosenttia sanoo kyllä eutanasialle.

Tutkimus tehtiin 24.-29.5. välisenä aikana. Siihen vastasi 1 819 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa.

Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3 Uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 30.5.2012)

Lue myös:

    Uusimmat