Mainos

MTV3 Uutisten kysely: Hevosenlihakohu ei näy ruokaostoksilla

Ihmiset ostavat ruokaa normaaliin malliin, vaikka kohu hevosenlihasta on vellonut jo pari viikkoa.

MTV3 Uutisten teettämän verkkokyselyn mukaan vain 12 prosenttia vastanneista on muuttanut ostoskäyttäytymistään puutteellisten tuotemerkintöjen vuoksi.

Valtaosa vastanneista, 87 prosenttia, ei ole antanut kohun vaikuttaa ruokakoriinsa.

Pari viikkoa sitten alkoi eri puolilla Eurooppaa tulla ilmi, että joissain lihaeineksissä oli käytetty hevosenlihaa ilman, että tuotteessa oli siitä merkintää. Suomessakin joitain tuotteita on vedetty myynnistä puutteellisten merkintöjen vuoksi.

Kokolihaa tilalle

Runsas kymmenesosa vastaajista oli jättänyt lihaeinesten ostamisen väliin tai on tarkastellut tuoteselosteita entistä tarkemmin.

– Aika heikkoa on, että ei tiedä, mitä einekset sisältävät. On helpompi ostaa kokolihaa. Silloin tietää, mitä ostaa, toteaa Helsingin Stockmannin Herkussa asioinut Berit Segercrantz.

– Jos tuotantoketju on noin pitkä, niin siinä on väärinkäytösten mahdollisuus.Yleensä pyrin ostamaan tuoretavaraa tai ainakin sellaista ruokaa, että tiedän, mitä se sisältää, kertoo Riku Helander niin ikään Stockmannin lihatiskin äärellä.

Ei ruokaa roskiin

Hevosenliha näyttää sopivan syötäväksi, kunhan tietää mitä syö. Valtaosa vastaajista ei heittäisi ruokaa roskiin, vaan hyväksyisi ne kaupan hyllylle, jos tuoteselosteet olisivat oikein.

Vastaajat hyväksyivät myös sen, että väärin merkityt einekset jaetaan hyväntekeväisyyteen.

Suomen suurimmassa elintarvikekaupassa uumoillaan, että esille tulleet puutteet tuotemerkinnöissä eivät ole vain pikkuvirheitä.

– Jonkinlaisesta ongelmasta on kysymys. Kuinka suuresta, en lähde sitä tässä arvailemaan, uumoilee Stockmannin Herkun tuoteryhmäpäällikkö Teuvo Koivisto.

Think if Laboratories teki asiasta verkkokyselyn yli 1800:lle suomalaiselle kuluneen viikon aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.