Mainos

MTV3 Uutisten Facebook-fanit kylässä: Näissäkö tiloissa uutiset syntyvät?

MTV3 Uutiset kutsui tänään kymmenkunta aktiivista Facebook-seuraajaansa tutustumaan toimitukseen. Uutistoimitus ja sen käytännöt sekä uutisten kasvot eli ankkurit herättivät porukassa paljon kysymyksiä.

MTV3 Uutiset päätti järjestää tutustumiskierroksen toimitukseen sen jälkeen kun Facebook-ryhmä kasvoi 10 000 seuraajaan. Toimitus pyysi kiinnostuneita lähettämään hakemuksen, ja niiden joukosta valittiin kymmenkunta onnekasta.

– Näin ilmoituksen MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla ja päätin laittaa hakemuksen. Uutismaailma kiinnostaa, myös toimittamiseen liittyvät jutut, ja seuraankin uutisia eri kanavilta ahkerasti, kertoo Jussi Kainulainen.

Kainulainen saapui Helsingin Ilmalaan Lohjalta. Hän kertoo seuraavansa uutisia myös Facebookin kautta aina kun on tietokoneella.

– Syrjäsilmällä katselen toista ruutua, jossa on Facebook auki - toisella ruudulla teen töitä, hän kertoo.

Ummeljoelta kotoisin oleva Eki kertoo olleensa pienestä pitäen kiinnostunut kuvaamisesta. Hän toivoikin saavansa vastauksia moniin tekniikkaa koskeviin kysymyksiinsä.

– Uutisista itseäni kiinnostaa eniten koti- ja ulkomaan uutiset. MTV3:lla voisi olla enemmänkin ulkomaan uutisia erityisesti Italiasta, sillä olen menettänyt sydämeni sille maalle, Eki antaa toimittajalle vinkin.

Myös Oulusta saapunut Riku-Matti Järvi kertoo olevansa uutisihminen. Hän sanoo seuraavansa ajankohtaisia asioita lähes jatkuvasti - uutistoimitusten nettisivut ovat auki monta kertaa päivässä.

– Katson uutisia myös matkapuhelimella esimerkiksi työmatkoilla ja taukohetkinä. Haluan olla selvillä yhteiskunnallisista ja ajankohtaisista asioista, Järvi kertoo.

Kirsi ja papiljotit vierailun kohokohtia

MTV3:n uutistoimitus yllätti vierailijat kompakteilla tiloillaan. Järven mukaan oli mielenkiintoista nähdä kokonaisuus, jossa uutislähetykset ja jutut syntyvät.

– Se yllätti, että näinkin pienissä tiloissa on monta studiota, joista ohjelmia lähetetään eri välineisiin. Mielestäni tämä näyttää toimivalta systeemiltä, kun kaikki työskentelevät samoissa tiloissa. Eri välineet saavat tiedon nopeasti, esimerkiksi netti ja radio heti, Järvi sanoo.

Järven mukaan yksi parhaiten mieleen jäänyt juttu tutustumiskierrokselta on se, että kaikki tuntuu toimivan niin hyvin, mutta samalla hän miettii, pystyisikö itse työskentelemään vastaavissa tiloissa. Samaa pohtii Kainulainen.

– Kun tätä työskentelyä katsoo, alkaa miettiä avokonttori- vastaan koppityöskentelyä. Tässä on aika paljon sisäistettävää. Tosin tällaiseen työskentelyyn tilat varmasti sopivat hyvin, Kainulainen jatkaa.

Yksi odotetuimmista ohjelmanumeroista oli illan ankkureiden tapaaminen - erityisesti Kirsi Alm-Siiran kanssa jutustelu.

– Kirsin jutut huvittavat usein. Kun hän putosi tuoliltaan, mietin antaakohan päätoimittaja tästä nyt jonkun rangaistuksen. Onneksi ei antanut, Eki iloitsee.

Myös Kainulainen ja Järvi odottivat Kirsin tapaamista innolla. Eikä Kirsi tuottanut pettymystä - papiljotit päässä lähetykseen valmistautunut Kirsi kertoili työstään hyväntuulisesti.

MTV3 Uutisten kierrokseen kuului toimituksen tiloihin ja ihmisiin tutustuminen, vierailu uutisstudiossa ja Huomenta Suomen studiossa, ankkureiden ja muiden avainhenkilöiden tapaaminen ja heidän haastatteleminen sekä tutustumiskierros viereiseen Radio Novan rakennukseen.

Lounaan jälkeen kotimatkalle kaveriksi annettiin vielä pehmoinen pöllö muistoksi.

MTV3 Uutiset kiittää vierailijoita sekä kaikkia vierailusta kiinnostuneita! Keskustelu uutisaiheista ja maailman menosta jatkuu MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla!

Etkö ole vielä mukana? Liity uutisten seuraajaksiFacebook-sivuillamme!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.