MTV3 testasi: Nokian uusi karvalakki-Lumia tarjoaa täyttä vastinetta rahalle

Nokian uusi edullisen hintaluokan Lumia 520 -malli tulee myyntiin kauppojen hyllyille viikon päästä torstaina, 11. heinäkuuta.

Nokian mukaan uusi Lumia on suunnattu käyttäjille, jotka haluavat siirtyä edullisesti Windows Phone-mobiilikäyttöjärjestelmän käyttöön. Lumia 520 ei olekaan hinnalla pilattu, sillä kyseinen kännykkä maksaa vain noin 140 euroa.

MTV3 Uutiset perehtyi uutuuslaitteeseen ja heti alkuun todettakoon, että kyseessä on ehdottomasti koko rahan arvoinen laite ja paljon enemmänkin.

Yllättävän hyvätasoiset ominaisuudet

Nokia hehkuttaa, että Lumia 520 tarjoaa sarjassaan parhaimman älypuhelinkokemuksen. Ja laite todellakin tuo edulliseen hintaluokkaan yllättävän hyvät ominaisuudet.

Nokia Lumia 520

- Käyttöjärjestelmä: Windows Phone 8

- Mitat: 119,9 x 64 x 9,9 mm, 124g

- Suoritin: Qualcomm Snapdragon S4 1GHz, kaksiydinsuoritin

- Muisti: 512 Mt RAM, 8 Gt (Laajennettavissa MicroSD-kortilla)

- Näyttö: 4 tuumaa (800 x 480 pikseliä)

- Kamera: 5 megapikseliä

- Akku: Puheaika 3G-verkossa 9,6h, musiikin toistoaika 61h

- Hinta: 140 euroa

Puhelimessa on automaattisella tarkennuksella varustettu viiden megapikselin kamera.

Smart Shoot -ominaisuus ottaa useamman ryhmäkuvan yhdellä laukauksella, ja käyttäjä voi valita kustakin kuvattavasta parhaan otoksen ja poistaa ulkopuoliset kuvasta. Panorama-sovelluksella saa puolestaan otettua laajakulmakuvia maisemista.

Vääntöä luurille tarjoaa gigahertsin kaksiydinsuoritin ja 512 megatavun keskusmuisti sekä 8 gigatavun sisäinen muisti, jonka voi laajentaa 64 gigatavuun microSD-muistikortilla.

Lumia 520 sisältää neljän tuuman kosketusnäytön, jota voi käyttää myös vaikka hanskat kädessä.

Laitteessa on useita Nokian omia sovelluksia, kuten esimerkiksi Mix Radio -palvelu, jonka kautta voi streamata musiikkia ilmaiseksi. Palveluun ei tarvitse rekisteröityä eikä se sisällä mainoksia. Käyttäjä voi ladata neljä soittolistaa offline-kuuntelua varten ilmaiseksi. Maksullinen versio mahdollistaa rajattoman määrän offline-musiikkilistoja

Lumia 520 tarjoaa myös kattavat navigointiominaisuudet: HERE-Drive, HERE-Maps ja julkisen liikenteen HERE-Transit muodostavat pätevän navigointikokonaisuuden.

Hyvän tuntuinen laite käsissä, joskin hieman muovinen

Lumia 520:n muotokieli ja värit ovat samat kuin muissa Lumia-malleissa. Testilaitteessamme oli kokeilussa sekä punaiset että keltaiset vaihtokuoret, ja ne luovat puhelimeen dynaamisen, nuorekkaan ja pirteän vaikutelman.

Muita värivaihtoehtoja ovat syaani, valkoinen ja musta.

Plussaa

Miinusta

Puhelimesta välittyy jämäkkä vaikutelma. Laitteen paino on kohdillaan: se ei ole liian raskas mutta ei toisaalta liian kevytkään.

Puhelimen sivuille asti ulottuva muovinen takakuori antaa laitteelle varmasti hyvän suojan, jos se sattuu putoamaan lattialle vahingossa.

Kuorien takia laitteen olemus on väistämättä muovinen. Lumia 520 tuntuu tästä huolimatta miellyttävältä käsissä. Tausta on sopivasti kaareva, mutta kulmat ovat melko terävät. Tämä saattaa haitata joitakin käyttäjiä, joskaan kyseessä ei ole kovinkaan suuri miinus.

Neljän tuuman kosketusnäyttö (800 x 480 pikseliä) edustaa kännyköiden perustasoa. Sivuilta katsottuna värit ja mustat sävyt haalistuvat eikä näytön tarkkuus pärjää kalliimmille malleille. Mutta hintaansa nähden näyttö on varsin kelvollinen.

Lisäksi näyttö on todella herkkä, ja se mahdollistaa oivallisesti myös käytön hansikkaat kädessä, joten tästä sataa runsaasti lisäpisteitä.

Myös Lumia 520 -mallin kamera on hintaansa nähden kelvollinen, ja sillä saa otettua kohtalaisen hyvälaatuisia kuvia. Tosin kamerassa ei ole salamaa. Harmillista on myös se, että laitteessa ei ole lainkaan etukameraa.

Puhelujen äänenlaatu on puhdas ja miellyttävän pehmeä. Kuulokkeen lisäksi myös puhelimen kaiutin tuottaa kännyköiden kategoriassa hyvätasoisen äänentoiston.

Kalliimpien älypuhelinten kaltainen

Lumia 520 -malli tarjoaa pitkälti samankaltaiset ominaisuudet kuin huomattavasti kalliimmat älypuhelimet. Lisäksi se jopa näyttää kalliimpien Lumia-mallien kaltaiselta.

Ominaisuudet eivät ole huippuluokkaa, mutta siitä huolimatta laite onnistuu tarjoamaan täysipainoisen ja sujuvan Windows Phone -älypuhelintuntuman houkuttelevassa ja erittäin edullisessa paketissa.

Lumia 520 on positiivinen yllätys, joka tarjoaa paljon pienellä rahalla.

Lue myös:

    Uusimmat