Mainos

MTV3 testasi Asuksen kosketusnäytöllisen Windows 8 -kannettavan

Tällä kertaa MTV3:n testissä on Asuksen VivoBook X202E -kannettava.

Asuksen Notebookissa on käytössä Microsoftin uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä (64-bit) ja kosketusnäyttönsä ansiosta laite kykenee hyödyntämään täysimittaisesti järjestelmän kosketusominaisuudet.

1,8 GHz:n Intel i3-prosessorilla varustetun VivoBookin kuoressa on käytetty runsaasti harjattua alumiinia. Laitteen kansi on metallia, samoin näppäimistöpohja sekä reunat. Laitteen pohja on puolestaan muovia, jonka kumimainen pinnoite mahdollistaa napakan otteen saamisen kannettavasta.

Muotoilunsa puolesta 1,38 kilon painoinen kannettava muistuttaa selvästi hiljattain testissämme ollutta Asuksen premium-luokan ZENBOOK Prime -kannettavaa. Arvokkaasta tuntumasta huolimatta VivoBook on kuitenkin melko edullinen laite. Siinä missä Primen hintalappu on noin 1300, niin VivoBook maksaa noin 600 euroa.

Asus VivoBook X202E

11.6-tuumaisen, kiiltäväpintaisen kosketusnäytön resoluutio on 1366x768. Näyttö edustaa kuvanlaadultaan perustasoa. Etenkin hämärissä tiloissa huomaa, että värit haalistuvat, jos näyttöä katsoo hiemankin sivusta.

Katselukulmat ovat kuitenkin riittävän laajat peruskäyttöä ajatellen ja laitteen hinnan huomioiden näyttö on hyvälaatuinen.

Erityistä kiitosta näyttö saa mainiosta kosketustuntumastaan. Windowsin kosketuskäyttö on VivoBookilla tarkkaa ja sulavaa. Pieniä kuvakerivejä naputellessa vaaditaan kuitenkin tarkkuutta, ettei tule valittua vahingossa viereistä kuvaketta.

Windowsin uudessa aloitusvalikossa virhepainallusten riskiä on vältetty suurikokoisten tapahtumaruutujen käytöllä.

Kiiltäväpintainen näyttö tuntuu näpeissä mukavalta kosketuskäytössä, tosin näytön pinta luonnollisesti kerää nopeasti sormenjälkiä. Jo lyhyen käytön jälkeen näytössä näkyy edestakaisin sormella vedettyjä viivoja. Jäljet tosin erottuvat tosin lähinnä vasta silloin, kun näyttö on suljettuna.

VivoBookin hiiren kosketusalusta on isonpuoleinen ja se tukee monikosketusta, kuten sormilla tapahtuvaa zoomausta.

Kämmenet osuvat ajoittain suurelle kosketusalustalle tekstiä kirjoitettaessa, mutta tästä huolimatta kirjoitusta häiritsevää kursorin turhaa pomppimista ei juuri esiintynyt samaan tapaan kuin isoveli Zenbookin tapauksessa.

Laitteen näppäimistö tuntui aluksi aavistuksen pieneltä, niin että sormi osui usein näppäinten reuna-alueelle. Lisäksi näppäimistön kirjoitustuntuma voisi olla hieman pehmeämpi. Nämä tosin ovat mielipide-eroja.

Näppäimistöä ei ole valitettavasti taustavalaistu, mikä rajoittaa käyttömukavuutta hämärissä huonetiloissa.

Kompaktiin pakettiin on mahdutettu kattavat liitännät. Laitteen reunoista löytyvät mm. USB-, HDMI-, VGA-liitännät sekä muistikorttipaikka.

VivoBookin kaiuttimien äänenlaatu on kannettavaksi tietokoneeksi yllättävän hyvä. Pohjaan sijoitetut kaiuttimet pystyvät toistamaan myös melko matalia äänentaajuuksia.

Hyvin toteutettu kokonaisuus

Tiivistetysti sanoen Asus VivoBook X202E on kevyt, hiljainen ja kaikin puolin hyvin toimiva peruskone päivittäiseen nettisurffaukseen, postien lukemiseen, sosiaalisen median käyttöön ja muuhun peruskäyttöön.

Runsas metallin käyttö kuorissa antaa laitteesta huolitellun kuvan. Ohut laite sisältää lisäksi tarpeelliset liitännät eikä hintakaan huimaa päätä.

VivoBookin sulavasti toimiva kosketusnäyttö mahdollistaa lisäksi uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän kosketusominaisuuksien täysipainoisen hyödyntämisen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.