Mainos

MTV3: Suomalaiset europarlamentaarikot ahkeria

Suomalaiset europarlamentaarikot ovat osallistuneet ahkerasti Euroopan Parlamentin työhön pian päättyvällä vaalikaudella. Läsnäolotilastossa voiton vie vain belgialaiset.

MTV3 selvitti Euroopan Parlamentin tilastoista sekä suomalaisedustajilta itseltään, mitä he ovat saaneet neljässä vuodessa aikaan.

Tärkein työtehtävä parlamentissa on mietinnön kirjoittaminen. Niistä kilpaillaan kovasti, koska parlamentin lopullinen näkemys muodostetaan tavallisimmin juuri mietinnön pohjalta. Eniten mietintöjä ovat saaneet kirjoittaa Seppänen, Kauppi, Korhola, Virrankoski, Matikainen-Kallström, Myller ja Paasilinna.

Valmisteluvaiheessa kirjoitetaan myös astetta kevyempiä raportteja, lausuntoja. Eniten niitä ovat saaneet tehdä Seppänen, Pohjamo, Thors, Virrankoski, Matikainen-Kallström ja Iivari.

Euroedustaja voi vaikuttaa myös tekemällä päätöslauselmaesityksen. Tätä vaikuttamiskanavaa ovat käyttäneet ahkerimmin Wuori, Suominen, Seppänen, Paasilinna, Thors, Korhoja ja Väyrynen.

EU:n komission sekä ministerineuvoston toimiin europarlamentaarikot voivat puuttua tekemällä kirjallisia tai suullisia kysymyksiä. Usemmiten kysymyksiä ovat esittäneet Korhola, Seppänen, Kauppi, Matikainen-Kallström, Pohjamo, ja Thors.

Suullisia kysymyksiä puolestaan esittivät ahkerimmin Seppänen, Thors, Wuori, Korhola, Paasilinna ja Kauppi.

Työtä tehdään europarlamentissa myös monella muulla tavalla, eikä kaikkia vaikutamistapoja voi edes numeroin mitata. Esimerkiksi Myller, Suominen ja Väyrynen ovat toimineet omien eu:n laajuisten polittisten ryhmiensä varapuheenjohtajina.

Tässä ei ole voitu huomioida myöskään sitä, miten edustajan polittinen ryhmä tai valiokuntapaikat ovat vaikuttaneet pisteiden keräämismahdollisuuksiin.

On myös huomattava, että Heidi Hautalan sijalle noussut Uma Aaltonen on työskennellyt parlamentissa selvästi lyhemmän ajan kuin muut. Myös Pia-Noora Kaupin ja Marjo Matikainen-Kallströmmin äitiyslomilla on varmasti ollut vaikustusta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.