Mainos

MTV3 seurasi poliisin rekonstruktiota Hyvinkäällä - mallinnus keräsi runsaasti yleisöä

Poliisin mukaan vie viikkoja ennen kuin selviää, valikoiko Hyvinkään ampuja uhrinsa.

MTV3:n Uutiset seurasi yöllä Hyvinkäällä poliisin tekemää teknistä tutkimusta. Siinä pyrittiin mallintamaan autenttisesti rikospaikkaa ja valottamaan viime lauantaiyön tapahtumien kulkua.

- Kovinkaan tarkkoja tietoja poliisi ei täältä paikan päältä ole kertonut, sillä tutkinnanjohtaja ei ole itse paikan päällä. Sen verran tiedämme, että täällä on vajaat kymmenen rikospaikkateknikkoa paikan päällä, joiden tarkoituksena on verrata epäillyn kertomuksia siitä, miten ja missä järjestyksessä asiat ovat menneet ja ovatko uhrit olleet sattumanvaraisia, kertoo toimittajamme Mari Karppinen.

Poliisi kokeili katolla ampujan käyttämiä kiikaritähtäimiä. Lisäksi poliisi selvitti ampumalinjoja lasertähtäimellä sekä mittasi etäisyyksiä ja valokuvasi tilannetta.

- Se mikä tässä rekonstruktiossa oli näkyvintä, oli hetki, kun poliisiauto pysäytettiin ravintolan kulmalle ja apukuljettajan paikalta poliisi nousi ylös. Kamera suunnattiin häneen ja mitattiin kuinka tarkasti ampuja on nähnyt kohteensa, Karppinen kuvaa mallintamisen hetkiä.

Mallinnus aloitettiin puolilta öin. Paikan päällä Hyvinkään keskustassa oli poliisin ja median lisäksi runsas joukko paikallisia.

- Rekonstruktio seuranneet kertoivat, että he halusivat tulla seuraamaan tapahtumien kulkua ja hakemaan helpotusta oloonsa, Karppinen sanoo.

18-vuotias mies ampui väkijoukkoa Hyvinkään keskustassa lauantaiyönä. Kaksi henkilöä menehtyi ja useita loukkaantui.

Katso Mari Karppisen juttu (Huomenta Suomen uutiset 31.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.