Mainos

MTV3, Nokia ja Sonera yhteistyöhön multimediapalveluissa

MTV3, Nokia ja Sonera ovat sopineet yhteistyöstä MMS- matkapuhelimille tarjottavien sisältöpalveluiden kehittämisessä.

Nokialainen

MTV3, Nokia ja Sonera käynnistävät yhteistyön, jonka tavoitteena kasvattaa uusien, pian markkinoille tulevien Nokian kuvapuhelinten ominaisuuksia ja hyötyjä. MTV3 tuo kuvapuhelimiin lukuisia palveluja, joita voi käyttää Soneran matkapuhelinverkon ja multimediaviestipalvelun kautta. Sonera on ensimmäisenä operaattorina Suomessa tuonut markkinoille nyt kesäkuussa multimediaviestipalvelun, jonka kautta sen asiakkaat voivat lähettää multimediaviestejä toisilleen. Nokia toimii hankkeessa laitetoimittajana ja teknisenä konsulttina.

Kyseessä on mobiilitoimintaan liittyvä sisältöpalvelusopimus, jossa ovat mukana sekä matkapuhelinvalmistaja, verkko-operaattori että sisällöntuottaja. Yksittäisiin kuviin perustuvien palveluiden lisäksi kansalaisten käytettäväksi kehitetään myös liikkuvaan kuvaan perustuvia sovelluksia.

Nokia tuo markkinoille kuvien välittämiseen soveltuvan, värinäytöllä varustetun Nokia 7650 puhelimensa kesäkuun lopussa. Puhelinten käänteentekevin ominaisuus on mahdollisuus ottaa digitaalisia kuvia ja lähettää niitä puhelimesta toiseen tai sähköpostiosoitteisiin. MTV3 tuo puolestaan MMS-puhelinten käyttäjille alkusyksystä uutis-, urheilu- ja sääpalveluita. Palvelut perustuvat MTV3-kanavan ohjelmiin ja kanavan tunnettuihin uutis- ja urheilutoimintoihin. Palvelut ulotetaan MTV:n koko ohjelmavirtaan.

-Multimediaviestipalvelun avulla asiakas voi hyödyntää mobiilipalveluja aikaisempaa monipuolisemmin, sillä kuvat tuovat uuden ulottuvuuden nykyisiin sisältöpalveluihin ja tekevät niistä entistä visuaalisempia ja informatiivisempia, johtaja Juhani Kivikangas Sonerasta kertoo. -Multimediaviestipalvelu on lähtenyt hyvin liikkeelle ja olemme saaneet jo runsaasti positiivista palautetta. Uusien päätelaitteiden kehittyessä avautuu uusia mahdollisuuksia kehittää uusia multimediaviestipalveluita ja multimediaviestit tulevat pian koko kansan ulottuville, Kivikangas arvioi.

-Nyt kehitämme myös uusia televisio-ohjelmien ja -mainonnan muotoja, jotka perustuvat näiden enemmän kuin hyvin television kanssa yhteensopivien laitteiden hyödyntämiseen, MTV Oy:n varatoimitusjohtaja Heikki Rotko toteaa. Olemme nyt itse asiassa tilanteessa, jossa television ja mobiililaitteiden sisällöt yhdentyvät Internetin kautta, MTV3 Internetin johtaja Jukka Mauno sanoo.

-Tämä avaa sisällöntuottajalle uusia ansaintamahdodollisuuksia. Olemme jo pitkään tehneet kehitystyötä, jolla pyritään laajentamaan MTV3:n nykyistä tekstiviestipohjaista mobiilitarjontaa myös MMS-puhelimiin, kertoo MTV3-Telen mobiilipäällikkö Rami Niittysalo.

-Nokian uusi 7650-puhelin mahdollistaa digitaalisten kuvien ottamisen, lähettämisen ja vastaanottamisen. Toiminto on helppokäyttöinen yksinkertaisuudessaan tekstiviestiin verrattavissa. Helppokäyttöisyys yhdistettynä kuvallisen viestinnän rikkauteen ja palveluiden houkuttelevaan hinnoitteluun luo hyvät edellytykset varsinaisen massamarkkina-hyökyaallon syntymiselle. Näemmekin multimediaviestinnän luontevana tekstiviestinnän jatkumona, toteaa johtaja Seppo Laukkanen Nokia Mobile Phonesista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.