Mainos

MTV3 New Yorkissa: Pahin edessä

New Yorkin pormestari Michael Bloomberg korosti maanantain tiedotustilaisuudessa, että Sandy-hirmumyrsky on vaarallinen ja pahin on edessä. Vedenpinta on noussut. Kaupungissa on tulvavaroitus sekä varoitus kovista tuulista. Vuoroveden odotetaan nousevan korkealle kahdeksan jälkeen illalla paikallista aikaa. Kova tuuli uhkaa työntää vettä sisämaahan. Myrskyn pelätään kaatavan sähkölinjat useammaksi päiväksi.

– Tilanne ei ole vielä paha, mutta siitä tulee, Bloomberg varoitti.

Bloomberg kehotti pysymään kotona, välttämään hissejä ja pysymään pois ikkunoiden läheltä.

FDR-moottoritie, Manhattanin Battery Park sekä Rockaways kärsivät jo tulvista. Vettä on jo nyt päässyt moottoritielle enemmän kuin Irenen aikana, ja moottoritie on suljettu.

Tunneleita ollaan sulkemassa, ja siltojakin tarkkaillaan.

Turva-asemilla 3 000 newyorkilaista

Bloomberg määräsi pahimman A-vaara-alueen evakuoitavaksi jo sunnuntaina. Varoituksesta huolimatta kaikki eivät ole lähteneet kodeistaan. Kaupunki on perustanut kouluihin 72 turva-asemaa, mutta näihin on saapunut vain noin 3 000 newyorkilaista. Osa on toki poistunut pois kaupungistakin.

– Jos et ole vielä lähtenyt, lähde heti. Aika käy vähiin, sillä kohta ei ole turvallista lähteä. Emme haluaisi saattaa pelastushenkilökuntaammekaan riskitilanteisiin, Bloomberg korosti.

Kaupunki on nähnyt vaivaa auttaakseen ihmisiä alueelta pois. Esimerkiksi vanhuksia ja kodittomia autetaan siirtymään muualle. Samoin annetaan erityisapua henkilöille, joiden elämä on kiinni sähkölaitteista.

New Yorkin julkiset koulut pysyvät suljettuina tiistainakin. Julkinen liikenne pysäytettiin sunnuntai-iltana, ja kaupunki on käytännössä jäänyt odottamaan Sandyn rantautumista.

Katso Päivi Sinisalon raportti (Seitsemän uutiset 29.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.