Mainos

MTV3 New Yorkissa: Kuinka käy New Yorkin maratonin?

New Yorkin maratonjärjestävät selvittävät parhaillaan myrskyn aiheuttaman tuhon jälkiä. New York City Maraton on kuitenkin edelleen tarkoitus järjestää suunnitellusti tulevana sunnuntaina.

Vielä tiistaina illalla Suomen aikaan tarkempia lisätietoja ei ollut saatavilla.

– Keskitymme parhaillaan myrskystä toipumiseen, ja ajatuksemme ovat niiden luona, joita myrsky on koskettanut. Pysykää turvassa. Annamme päivityksen myöhemmin tänään, kun saamme lisätietoa, maratonin järjestävä New York Road Runners totesi tänään verkkosivullaan.

Vahinkojen suuruus auki

New Yorkin maraton kulkee läpi koko kaupungin lähtien Staten Islandilta ja saapuvien Central Parkiin. Toistaiseksi on epäselvää, miten suurista tulvavahingoista reitti on kärsinyt.

Aloituspaikka Staten Island kärsi pahoin myrskystä. Sekä sinne pääseminen että maratonin lähtöalueen järjestelyt ovat haasteellisia.

New York Road Runners oli ehtinyt rakentaa tapahtumaa jo ennen myrskyä. Esimerkiksi Central Parkin maaliintuloalueelle oli rakennettu jo penkit sekä teltta. Lisäksi puihin oli ripustettu maratonin reittiä osoittavia kylttejä valmiiksi.

Noin 50 000 juoksijaa

New Yorkin maraton on yksi maailman suosituimmista juoksutapahtumista. Siihen osallistuu noin 50 000 juoksijaa. Lisäksi tapahtuma kerää sankan joukon katsojia.

Suuri osa juoksijoista tulee ulkomailta, ja joten he ovat riippuvaisia lentoyhteyksistä. Vielä tiistaina kaikki New Yorkin tärkeät lentokentät pysyivät kiinni kiitoteille tulvineen veden takia.

Katso Janne Hopsun juttu (Kymmenen uutiset 30.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.