Mainos

MTV3:n vaalitentti: Maahanmuuttokeskustelussa tutut sävelet

Puolueiden puheenjohtajat eivät tehneet uusia avauksia MTV3:n Pääministeritentin maahanmuuttokeskustelussa. Perussuomalaisten Timo Soini toisti vanhan kantansa.

- Suomeen voi tulla, kun noudattaa lainsäädäntöä, tulee töihin ja maksaa veronsa. Muutoin rehellinen suomalainen yrittäjä ja rehellinen suomalainen työntekijä häviävät, Soini linjasi.

Vuosi sitten "maassa maan tavalla" -motolla yllättänyt ja työperäisestä maahanmuutosta varoitellut SDP pysyi linjassaan. Jutta Urpilainen toisti, että perusperiaate on, että ensin on työllistettävä maassa olevat ihmiset ennen uuden työvoiman hakemista.

- SDP nosti asian esiin vuosi sitten siksi, että hallitus puuhasi tuolloin muutosta maahanmuuttopolitiikkaan. Esityksen mukaan yritykset saisivat tuoda aivan vapaasti työvoimaa ulkomailta samalla, kun Suomessa oli valtava työttömyys. Kyllä silloinkin leimakakirveitä tuli, Urpilainen sanoi.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi muistutti, että ulkomaista työvoimaa kaivataan nytkin kipeästi tiettyihin ammatteihin.

- Pääkaupunkiseudulla heitä tarvitaan bussikuskeina ja siivoajina ja vaikkapa Närpiössä tomaatinpoimijoiksi.

Kokoomuksen Jyrki Katainen kannatti myös työperäisen maahanmuuton lisäämistä.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu ja Kimmo Grönlundin kommentit:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja