Mainos

MTV3:n vaalikone: Tämä puolue nostaisi palvelumaksuja kunnassasi

MTV3 Uutiset kysyi kuntavaaliehdokkailta, tulisiko kuntien korottaa palvelumaksuja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen turvaamiseksi. Yllättäjiksi nousivat perussuomalaiset ja vihreät.

Selkeästi palvelumaksujen nostamisen kannalla olivat kokoomuslaiset ja keskustan ehdokkaat. Myös kristilliset ja rkp:n ehdokkaat asettuivat piirun verran palvelumaksujen korottamisen puolelle.

Perussuomalaiset ja vihreät kiikkuvat näkemyksessään aivan keskiviivan tuntumassa, joten näissä joukoissa palvelumaksujen korotuksia saattaisi olla tulossa. Yllättävää vaalikoneen vastauksissa ei liene se, että tiukummin nykyistä hintavampia palvelumaksuja vastustavat vasemmistopuolueet.

Kuntien palvelumaksuja ovat muun muassa päivähoitomaksut, kotipalvelun ja kotisairaanhoidon maksut sekä terveyskeskusmaksu.

Kysymykseen on vastannut 3 280 ehdokasta.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 28. lokakuuta. MTV3:n vaalilähetys alkaa klo 19.30. Lähetys on katsottavissa myös netissä.

Katsojilla on mahdollisuus osallistua vaalilähetykseen lähettämällä kommentteja Twitterin, Facebookin ja kännykän kautta. Tekstiviestit voi lähettää numeroon 17133 (viestin hinta 0,99 €, sisältää alv:n), Twitterissä osallistut hashtagilla #kuntavaalit sekä Facebookissa MTV3 Uutiset–sivulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.