Mainos

MTV3:n vaalikone: Kuudes ydinvoimala saa kannatusta

MTV3:n vaalikone on avattu. Vastauksista selviää muun muassa, että kokoomuksen ehdokkaat ovat innokkaimpia lisäydinvoiman kannattajia.

Kolmen suurimman puolueen kansanedustajaehdokkaat kannattavat kuudennen ydinvoimalan rakentamista Suomeen. Näin kertoo MTV3:n uutisten tänään avattu vaalikone.

Vaalikoneen kysymyksiin on vastannut nyt noin kolme neljäsosaa eli reilu tuhat kansanedustajaehdokasta. Vastauksia tulee lisää päivittäin.

Nyt vastanneista innokkaimmin kuudetta ydinvoimalaa kannattavat kokoomuksen ehdokkaat. Seuraavaksi innokkaimpia lisäydinvoiman kannattajia ovat SDP:n ehdokkaat, ja hieman heidän perässään tulevat keskustan kansanedustajaehdokkaat.

Kielteisimmin lisäydinvoimaan suhtautuvat odotetusti vihreät, samoin vastustajiksi ryhmittyvät vasemmistoliiton ehdokkaat. Tärkein kysymys lisäydinvoimasta on ääripäille, eli siis kokoomukselle ja vihreille.

Vaalikoneessa esillä myös ehdokkaiden elämäntavat

MTV3:n vaalikone pyrkii kattamaan keskitetysti tulevan vaalikauden keskeisimmät kysymykset. Kysymyksiin vastaamalla voi verrata omia ja kansanedustajaehdokkaiden mielipiteitä keskenään.

Oululaisen ZEF Solutions Oy:n kanssa toteutetusta vaalikoneesa on haluttu tehdä mahdollisimman visuaalinen ja havainnollinen, jotta siitä saa helposti tulkittavaa vertailutietoa äänestystyspäätöksen tueksi.

Asiat on pelkistetty yksinkertaisiksi väittämiksi, joihin ehdokkaat ovat vastanneet. Lisäksi ehdokkaat ovat vapaamuotoisesti perustelleet näkemyksiään.

Vaalikoneesta löytyy paitsi ehdokkaiden näkemyksiä kovista politiikan asiakymyksistä myös tietoja heidän harrastuksistaan ja vapaa-ajan vietostaan. Koneella voi siis selvittää ehdokkaan kannan lisäydinvoiman rakentamiseen, mutta myös esimerkiksi ehdokkaan musiikkimaun.

Vaalikoneiden merkitys kasvaa vaali vaalilta. Presidentinvaaleissa MTV3:n vaalikone oli Suomen suosituin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.