Mainos

MTV3:n Vaalikone käytössä Egyptin vaaleissa

ZEF Solutions Oy ja MTV3 vievät maailmalle suomalaista innovaatiota, Vaalikonetta. Suomessa ZEF on yhdessä MTV3:n kanssa tehnyt Suomen suosituimmat Vaalikoneet jo kuusissa valtiollisissa vaaleissa. Nyt Vaalikone on saanut hyvän vastaanoton myös Egyptissä, jossa on parhaillaan käynnissä maan historian ensimmäiset demokraattiset presidenttivaalit. Päätöksenteon tukena toimiva Vaalikone on otettu Egyptissä vastaan suurella innolla ja mielenkiinnolla.

Vaalikone on toteutettu yhteistyössä Egyptin suurimman yksityisen mediatalon Dream TV:n kanssa. Yhteistyöstä sovittiin Tri Ahmed Bahgatin kanssa, joka on Dream TV:n omistaja ja yksi Egyptin vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Dream TV:llä oli merkittävä rooli luotettuna uutislähteenä viime kevään vallankumouksessa, joka johti aiemman presidentin Hosni Mubarakin eroon.

Dream TV:n kaltaiselle mediatalolle Vaalikoneen uutisointiarvo on merkittävä, ja ehdokkaiden vastauksia tullaankin hyödyntämään sekä uutisoinnissa että vaaliohjelmissa. Vaalikoneen odotetaan muuttavan Egyptin vaaliasetelman läpinäkyväksi.

- Suomi on maailmalla tunnettu demokratiastaan. Emme vie maailmalle ainoastaan Vaalikonetta, vaan myös Suomalaista demokratiaa ja poliittista läpinäkyvyyttä. Unelmamme on rakentaa Vaalikoneet kaikkiin merkittäviin vaaleihin maailmassa, ZEFin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela sanoo.

- Kollegat Egyptissä ovat innoissaan Vaalikoneen suomista mahdollisuuksista. MTV3:ssa olemme ylpeitä saadessamme osallistua demokratian lisäämiseen. Tätä keksintöä kelpaa esitellä maailmalla, kertoo MTV3:n uutispäällikkö Sami Ruokangas.

Dream TV:n Egyptin Presidenttivaalikoneessa on 27 ajankohtaista väittämää. Vastaamalla väittämiin Egyptin n. 50 miljoonaa äänioikeutettua löytävät itselleen parhaan ehdokkaan. Vaalikonetta voi käyttää myös SMS-palveluna, jolloin vastaaminen tapahtuu tekstiviestien avulla. Presidentinvaalien virallinen äänestysaika on 23.-24.5.2012.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.