Mainos

MTV3:n Vaalikone avattiin

MTV3 avasi tänään nettisivustolleen Kunnallisvaalikoneen, jossa äänestäjät voivat vertailla omien mielipiteittensä vastaavuutta ehdokkaiden näkemyksiin.

Presidentti- ja eduskuntavaaleissa toteutettu vaalikone oli Suomen suosituin. Vaalikoneesta on jälleen pyritty tekemään mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja nopea. Sovellus on tehty yhteistyössä oululaisen ZEF Solutions Oy:n kanssa.

Kiinnostus vaalikoneita kohtaan kasvaa tutkimustenkin mukaan vaali vaalilta. Viimeksi MTV3:n vaalikonetta käytti yli 1 000 000 suomalaista, nyt kunnallisvaaleissa uskotaan vielä suurempiin kävijämääriin. MTV3:n nettisivuilla vierailee viikottain noin 1,2 miljoona kävijää ja se kuuluu Suomen suosituimpiin sivustoihin.

Uutispäällikkö Sami Ruokangas sanoo, että vaalikone on myös kohtaamispaikka, josta äänestäjä löytää ehdokkaiden kuvat, nettisivut ja sähköpostiosoitteet.

- Vaalikoneita tutkittaessa on sanottu, että koneet pitäisi suunnata nuorisolle, koska netissä yleisö on nuorta. Tästä huolimatta olemme halunneet suunnata koneen kaikille äänestäjille ja ehdokkaille.

MTV3:n vaalikoneessa on kysymyksiä myös elämänarvoista ja harrastuksista.

- Saamamme palautteen perusteella nämä asiat ovat äänestäjille yhtä tärkeitä kuin esimerkiksi kuntatalous. Kyse ei ole kanavamme profiilin viihteellisyydestä vaan siitä että äänestäjät haluavat tietää myös näitä puolia ehdokkaista.

- Vaalikoneiden ristiriita on siinä, että niissä yksilö korostuu, vaikka päätöksenteossa on kyse ryhmätyöstä. Ehkä vaalikoneet tulevaisuudessa mittaavatkin nykyistä enemmän ehdokkaiden ryhmätyökykyä.

Vaalikoneen yhteydessä on avattu netissä Vaaliareena, josta löytyy vaaliuutisia, Naisten vaalisivut, Nuorisovaalikoneet, mobiilipalvelu sekä Vaalikasvot.

Vaalikasvot on kahdeksan julkkisehdokkaan ryhmä. He kommentoivat kunnallisvaaleja netissä ennen ja jälkeen vaali-illan 26.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.