Mainos

MTV3:n Uutisten kirjeenvaihtaja: Kaikki kertoo siitä, että vaara on todellinen

MTV3:n Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste on matkalla Tokiosta Sendain tuhoalueelle Pohjois-Japanissa. Saraste on sadan kilometrin päässä Sendaista.

- Matka on todella hidasta, sillä ajamme tänne pikkuteitä pitkin. Tässä voi mennä vielä tuntikausia ennen kuin pääsemme sinne. Kaiken lisäksi pysähdyttyämme huoltoasemalla kuulimme, että Fukushiman suoja-aluetta on laajennettu 20 kilometristä sataan kilometriin eli kovin lähelle Sendain kaupunkia emme ehkä pääsekään, Saraste kertoo.

Sendain kaupunki sijaitsee lähellä Fukushiman ydinvoimala-aluetta, jossa on parin viime päivän ajan ollut ongelmia muun muassa reaktorin jäähdytysjärjestelmässä.

- Tämähän kertoo siitä, että vaara on nyt todellinen. Jo 100 000 ihmistähän Fukushiman alueelta on jo evakuoitu ja siellä evakuointi jatkuu edelleen. Jonkin verran tiellä on näkynyt armeijan autoja, mutta kaiken kaikkiaan liikenne on hyvin hiljaista.

Pulaa sähköstä, lääkkeistä ja ruuasta

Japanissa vailla sähköä on tällä hetkellä noin 2,5 miljoonaa ihmistä. Ihmiset ovat aloittaneet myös hamstraamisen.

- Hamstraaminen on täällä täydessä vauhdissa; kaasua ja sähköä ei ole, vettäkin jonotetaan, samoin lääkkeitä. Saattaa olla, että kauppoja tai apteekkeja on vain yksi, ja jopa Tokiossa aletaan jo puhua siitä, että hyllyt alkavat tyhjentyä. Kyllähän täällä kansa on aika varuillaan ja peloissaan, Saraste kertoo.

(MTV3)

Katso Petri Sarasteen raportti Japanista (Seitsemän uutiset 13.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.