Mainos

MTV3:n uutissivut puetaan uuteen asuun: Visuaalisempaa, selkeämpää, nopeampaa

Tiistaina MTV3:n uutisia netistä seuraavat saavat eteensä aivan uudenlaisen näkymän. Nykyinen valkeapohjainen uutissivusto korvataan visuaalisemmalla, näyttävämmällä näkymällä, jonka avulla lukija näkee yhdellä silmäyksellä päivän tärkeimmät ja uusimmat uutiset.

– Uudistuksen perimmäinen tarkoitus on yhdistää television visuaalisuus ja netin reaaliaikaisuus. Haluamme tehdä irtioton sanomalehtimäisestä tavasta esittää uutiset netissä, MTV3:n verkko- ja radiouutisten päätoimittaja Anu Kuistiala kertoo.

Televisioyhtiönä MTV3:lla on runsaasti liikkuvaa kuvaa käytössään, niin kotimaan kuin ulkomaan tapahtumista. Ulkoasu-uudistuksen myötä esimerkiksi MTV3:n nettivideopalvelun Katsomon uutissisältö nousee nykyistä paremmin esiin.

– Haluamme tuoda ajankohtaiset tapahtumat lukijaa lähelle uutisvideoiden ja nettilähetysten kautta. Esimerkiksi Seitsemän ja Kymmenen Uutiset voi jatkossa katsoa suorana netissä, pääuutissivulta, Kuistiala sanoo.

Uutisvirta helpottaa silmäilyä

Digitoimisto Franticin suunnittelema uudistus on rohkea, mutta sen avulla runsaan uutissisällön lukeminen on nopeaa ja vaivatonta. Yksi uudistuksen kulmakivi on uutisvirta, joka kokoaa kaikki uusimmat uutiset visuaaliseen ja helposti hallittavaan muotoon.

Sivustolla voi valita erilaisia uutisvirtoja: uusimmat uutiset, kotimaan uutiset, ulkomaan uutiset, suosituimmat uutiset ja niin edelleen. Lukija voi valita virrasta juuri sen aihepiirin, joka sillä hetkellä kiinnostaa eniten ja tuntuu tärkeimmältä. Myös sosiaalinen media, Facebook ja Twitter, on nykyistä vahvemmin mukana.

– Uudistetulla sivustolla on toki myös edelleen mahdollisuus syventyä tärkeisiin uutisiin. Tuomme uutisaiheiden taustat esiin ja rakennamme niistä kokonaisuuksia, jotka auttavat ymmärtämään tapahtumia, päätoimittaja Kuistiala sanoo.

Iso muutos - palaute tervetullutta

MTV3.fi:llä on kaksi miljoonaa viikkokävijää. Vaikka muut osiot pysyvät vielä toistaiseksi ennallaan, ulkoasun uudistaminen jatkuu. Uutissivujen jälkeen uudistuvat Urheilun sivut, sen jälkeen muut osiot vähitellen. Uusia elementtejä kehitellään kevään aikana myös uutissivuille.

– Nettitoimitus on uutisten nopean toiminnan joukko. Emme säästele uutisia, vaan kerromme heti kaiken, mitä tapahtumista tiedämme. Isoissa uutistapahtumissa lukijat saavatkin nykyisin lähes aina ensimmäiset tiedot verkosta, Kuistiala sanoo.

– Kyseessä on iso muutos ilmeeseen, joten toki uudistuksen vastaanotto myös hieman jännittää. Tarkoitus on kuitenkin kehittää sivustoa jatkuvasti saamamme palautteen pohjalta.

Palautetta voi lähettää esimerkiksi MTV3 Uutisten Facebook-sivujen kautta tai osoitteeseen uutiset(at)mtv3.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.