Mainos

MTV3:n toimittaja Rion hulinassa: Ei surra, ei nukuta - nyt sambataan

MTV3:n toimittaja Mari Karppinen huutaa puhelimeen kadulta Rio de Janeirossa, jossa sambakarnevaalit jatkuvat toista päivää.

– Vieressäni viritellään isoa rumpujoukkoa valmiiksi. Yritän opetella samba-askelia, mutta ne eivät ole ihan hallussa vielä. Kaiken saa kuitenkin anteeksi sillä, että on mahdollisimman paljon kultaa ja glitteriä asussa, kertoo ensimmäistä kertaa karnevaaleilla sambaava Karppinen.

Hänen mukaansa Brasiliassa viime kuussa sattunut tuhoisa yökerhopalo ei ole hillinnyt sambajuhlintaa ainakaan Rio de Janeirossa. Yli 200 ihmistä kuoli tulipalossa Santa Mariassa Etelä-Brasiliassa.

– Ei täällä yökerhopalo ole se juttu, ei kukaan jaksa murehtia. Baarit ovat täynnä, eikä paloturvallisuuteen ole kiinnitetty mitään huomiota.

Rio de Janeiro elää karnevaalivuorokaudet rumpujen rytmeistä, sambasta ja caipirinha-drinkeistä. Arkiset asiat ovat taka-alalla.

– Täällä on turha yrittää tilata taksia. Tai jos haluat tehdä jotakin muuta kuin edetä sambaliikkeillä, on se täysin mahdotonta.

– Hotellit ovat täyteen buukattuja, mutta sängyt ovat illalla ja yöllä tyhjiä. Viiden aikaan aamulla kun alkaa väsyttää, niin ihmiset ottavat muovipussin ja laskeutuvat kadulle nukkumaan – kuten teen varmasti itsekin tänään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.