Mainos

MTV3:n toimittaja paikan päällä: Chilessä luja usko nosto-operaation onnistumiseen

Chilessä odotetaan kuumeisesti loukkuun jääneiden kaivosmiesten pelastusoperaation alkamista. Miesten nostaminen maan pinnalle alkaa todennäköisesti ylihuomenna.

MTV:n uutisten toimittaja Janne Hopsu seuraa tilannetta paikan päällä San Jose -nimisen kaivoksen läheisyydessä.

- Täällä on valtava hässäkkä, ihmisiä tulee ja menee koko ajan. Kaikki odottavat jännittyneinä h-hetkeä, joka ilmeisesti on keskiviikkona, kertoi juuri Chileen saapunut Hopsu myöhään illalla Suomen aikaa.

Edessä oleva ponnistus on Hopsun mukaan maan suurin uutis- ja puheenaihe. Chileläisillä tuntuu myös olevan luja luottamus siihen, että kaivosmiehet saadaan turvallisesti maan pinnalle.

Matkalla kaivokselle Hopsun autonkuljettajana oli paikallinen Ruben, joka oli ollut kaivoksessa töissä sortumispäivänä, mutta onneksi lopettanut työvuoronsa ennen onnettomuutta.

- Hänen mukaansa koko Chile on erittäin onnellinen siitä, että tälle näyttää tulevan onnellinen loppu. Tämä operaatio on kansallinen ponnistus ja kaikki tekevät sen eteen hurjasti työtä. Viime päivinä Chilessä on noussut korkealle tunne siitä, että tämä todellakin onnistuu, Hopsu kuvailee.

Toimittajalle aurinkorasvaa

Toiveikkuuden ja innostuksen ilmapiiriin ovat tervetulleita myös ulkomaalaiset toimittajat, joiden tosin pitää akkreditoitua päästäkseen seuraamaan tilanteen kehittymistä noin kilometrin päähän kaivoksesta.

- Poliisit ovat suhtautuneet ystävällisesti porteilla, ja kun annoin akkreditoituessani tietojani, niitä vastaanottanut henkilö tarjosi heti aurinkorasvaa ja toivotti tervetulleeksi, Hopsu kertoo.

Asiantuntijoilla riittää Hopsun mukaan vielä päänvaivaa ja työtä ennen keskiviikkoa. Pelastuskuilun yläosa on heikompaa kiviainesta, joten noin sadan metrin matkalta kuilua vahvistetaan "metallituubilla".

Lisäksi pelastushäkillä tehdään vielä 3-5 koelaskua ennen kuin varsinaiseen nostamiseen ryhdytään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.