MTV3:n toimittaja maisteli samppanja-aarretta: Tuoksui mummon vanhalle simalle

Maarianhamina oli tanaan valtaisan mediakohun keskipisteessä ja syynä oli maailman vanhin samppanja. Satakunta toimittajaa seurasi Maarianhaminassa kun Ahvenanmaan maakuntahallitus paljasti, mitä se aikoo tehdä kesällä Ahvenanmeren pohjasta löytyneelle samppanjalastille.

200 vuotta vanhasta hylystä on nostettu 168 pulloa kahta eri samppanjamerkkiä - toinen Veuve Cliquot , toinen Juglar.

Kourallinen onnekkaita sai mahdollisuuden maistaa maailman vanhinta samppanjaa. Yksi heistä oli MTV3:n Uutisten toimittaja Mika Tommola, jolle kaadettiin pieni tilkka Veuve Cliquotia. Hän kertoo juoman olleen kerrassaan ensiluokkaista, mutta ensivaikutelma ei kuitenkaan ollut yhtä hurmaava:

- Kun lasi oli nenän alla, niin tuoksui hervottoman vanhalta, ihan kuin mummon vanhalta simapullolta. Se tuoksu oli kaukana samppanjasta. Mutta kun maistoi, niin tämä hieman kuplaton juoma oli oikein hyvä jälkiruokaviini - asiantuntijoiden mukaan siinä oli hunajaa, limeä ja rusinan makua.

Tommolan kuuleman asiantuntijan mukaan vedenalainen säilytyspaikka oli ihanteellinen juomalle.

- Paremminhan se siellä veden alla, tasaisen viileässä lämpötilassa säilyy kuin täällä maan päällä parhaimmissakaan viinikellareissa.

Ahvenanmaan maakuntahallitus aikoo huutokaupata kaksi pulloa ja uskoo saavansa niistä 50 000 euroa kappaleelta.

- Hyvä bisnesvainu näillä ahvenanmaalaisilla on. Pulloja löytyi 168 kappaletta, ja he luultavasti kauppaavat kaksi pulloa, jolloin hinta nousee korkealle. Lisäksi luultavasti osa viineistä käytetään niin, että uudempiin viineihin pannaan pieni liraus tätä 200-vuotista aarretta, Tommola kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat