Mainos

MTV3:n toimittaja Libyassa: Kukaan ei ole antautumassa

Libyan taistelut ovat vaatineet jälleen kymmeniä kuolonuhreja, joiden joukossa on lukuisia siviilejä. Kapinallisten mukaan maan johtajaa Muammar Gaddafia vastustavat joukot ovat vallanneet tärkeitä kohteita, kuten esimerkiksi Ras Lanufin öljysatamakaupungin.

MTV3:n ulkomaantoimittaja Rita Strömmer kertoo, että raivo Gaddafia vastaan kasvaa kapinallisten keskuudessa.

- Kapinalliset ammuskelevat jatkuvasti, mutta lähinnä viestittääkseen sitä, että he ovat hereillä. Parinkymmenen kilometrin päässä räjähti aiemmin päivällä ammusvarasto, ja sen uhreja on tuotu myös tänne sairaalaan. Muuta tietoa tuosta tapahtumasta ei vielä ole, Bengasin kaupungissa oleva Strömmer kertoo.

Strömmerin mukaan kovimmat taistelut käydään juuri Ras Lanufin kaupungissa. Kapinallisten antautumisesta ei ole minkäänlaisia merkkejä, joten väkivaltaisuuksien uskotaan jatkuvat vielä pitkään.

- Gaddafiin suhtaudutaan hyvin vihamielisesti. Molemmat osapuolet keräilevät tällä hetkellä voimiaan. Kapinalliset puhuvat siitä, että tämä kaikki kestäisi vielä pari päivää. Toiset taas veikkaavat, että tilanne saattaa venyä kuukausiksi, jos tästä muodostuu jonkinlainen sissisota ja taisteluita käydään kaupungeissa, pienissä ryhmissä. Gaddafi ei ole todellakaan osoittanut merkkejä väistymisestä, Strömmer kuvailee.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.