Mainos

MTV3:n toimittaja Libyassa: Ihmiset kertovat syvästä, padotusta vihastaan

Libyasta raportoiva MTV3:n toimittaja Rita Strömmer kertoo, että perjantairukouksissa ihmisiin on valettu toivoa ja kehotettu uskomaan voittoon. Vaikka ilmaiskuja tulee päivittäin, usko Gaddafin kukistamiseen on vahvassa.

- Keskusteluissa, joita olen käynyt paikallisten kanssa, purkautuu pitkään padottua vihaa. Se näkyy esimerkiksi pilapiirroksina, joita on kiinnitetty joka puolelle. Niitä on myös t-paidoissa. Hänet on kuvattu esimerkiksi koirana, mikä täällä on varmasti pahinta, mitä voi tehdä. Seinäkuviksi tarkoitettuja Gaddafin kuvia on myös laitettu kynnysmatoiksi, Strömmer kertoo.

Kaupungeissa, joissa Gaddafin valta on kukistettu, vartioidaan tiukasti. Benghazin kaupungintalolle on Strömmerin mukaan tuotu nigerialaisia palkkasotureita, joita on saatu kiinni. Joidenkin tietojen mukaan Gaddafin palveluksessa olleita nigerialaistaistelijoita olisi pidätetty jopa 70.

- Kukaan ei tiedä mihin he joutuvat ja mitä heille tapahtuu, siviilejä he ovat ilmeisesti kuitenkin tappaneet kaupungeissa.

(MTV3)

Katso Kristian Svenssonin juttu ja Rita Strömmerin raportti (Seitsemän uutiset 4.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.