Mainos

MTV3:n toimittaja Kreikasta: Äänestystilanne erittäin tiukka

Kreikka valmistautuu äänestykseen, joka määrää maan suunnan jatkossa. Parlamentti äänestää sosialistihallituksen pääministerin George Papandreun luottamuksesta alustavan arvion mukaan puoliltaöin Suomen aikaa.

– Erilaisia huhuja pyörii valtavasti. On todella vaikeaa ennustaa, miten kansanedustajat lopulta äänestävät, kertoo toimittaja Anne Sjöholm Ateenan parlamenttiaukiolta.

Sjöholmin mukaan eräät huhut kertovat, että Papandreulle rakennettaisiin kunniakasta poistumistietä näyttämöltä. Se tarkoittaisi sitä, että hän olisi sitoutunut eroamaan, vaikka voittaisikin luottamusäänestyksen. Tällä lupauksella hän olisi ostanut itselleen puoltoääniä äänestykseen.

– Todennäköisimpänä vaihtoehtona täällä pidetään joka tapauksessa sitä, että maa saa pian tilapäisen, kansallisen yhtenäisyyden hallituksen, Sjöholm jatkaa.

Yksi vaihtoehto olisi virkamiehistä ja asiantuntijoista koottu hallitus, mutta puheita on ollut myös nykyisen hallituspuolueen PASOKin ja oikeistolaisen Uusi demokratia-puolueen muodostamasta hallituksesta. Papandreua tässä kokoonpanossa tuskin nähtäisiin.

Oppositio otti lusikan kauniiseen käteen

Kreikan oppositio on vastustanut Kreikan ja EU:n tekemiä sopimuksia. Eilen mieli kuitenkin muuttui. Anne Sjöholmin mukaan linjanmuutos johtui säikähdyksestä.

– Oikeistojohto ilmiselvästi pelästyi sitä, että Kreikalle saattaisi tulla lähtö eurosta. Saksan ja Ranskan johtajat tekivät eilen erittäin selväksi, että euroalue pärjää ilman Kreikkaakin.

– Kreikka taas ei pärjää yksin, joten opposition oli otettava lusikka kauniiseen käteen ja lopetettava ääntenkalastelu EU:ta haukkumalla, Sjöholm kertoo.

Katso Anne Sjöholmin raportti Ateenasta (Kymmenen uutiset 4.11.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.